“Love Blooms” bij De Zonnebloem afdeling Rekken

REKKEN – Nu De Zonnebloem afdeling Rekken geen gezamenlijke activiteiten voor haar gasten kan organiseren, heeft zij een bijzonder initiatief opgepakt: Love Blooms. Dit is een activiteit die door de Nationale Vereniging De Zonnebloem is aangereikt.

Wat is “Love Blooms”
Bij Love Blooms krijgen gasten en vrijwilligsters, die dat willen, een borduurpakket om een bloem te borduren. Het pakket bevat alles wat nodig is, borduurstof, garen, aantal patroontjes van bloemen en een borduurring. Je mag ook zelf een mooie bloem ontwerpen om te borduren en de soort steken mag ieder naar eigen inzicht kiezen. Als dit mooie werk klaar is, worden deze werkstukken opgestuurd naar kunstenares Mirjam Peppelman-Roelofs. Van alle door de Zonnebloemdeelnemers en -vrijwilligers ingestuurde borduurwerken maakt de kunstenares een speciaal boeket. Hoe dat eruit komt te zien, bepaalt ze later. Mirjam: “Dat hangt onder meer af van het aantal opgestuurde borduurwerken”.

Het idee is ook om hier ansichtkaarten van te maken. De afdeling Rekken probeert elke keer wat nieuws te organiseren en op haar zoektocht kwam men dit tegen. Met de borduuractie werken de gasten en deelnemers samen aan een leuk project. Hoewel ze zelfstandig thuis borduren, ontstaat er zo wel extra contact. Deze actie ziet men dan ook echt als een extra manier om dat contact te behouden en de betrokkenheid bij de Zonnebloem te versterken.

De Zonnebloem afdeling Rekken heeft 20 gasten en vrijwilligsters enthousiast gekregen voor dit project en zij zijn deze week begonnen met hun werkstukken. Half maart moet alles klaar zijn om ingeleverd te worden en gaat men het resultaat bekijken. “We wensen de actieve mensen veel succes en hopen op een mooi resultaat”.

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven