N315 tussen Neede en Rietmolen afgesloten van 1 maart tot en met 31 juli

NEEDE/RIETMOLEN – Provincie Gelderland verbreedt in 2021 de N315 – Haaksbergseweg in Neede tot aan N18. Daarnaast wordt er een rotonde ter hoogte van Rietmolen aangelegd en het fietspad verlegd en verbreed. Door deze maatregelen gaat de verkeersveiligheid omhoog en stroomt het verkeer beter door. De werkzaamheden vinden plaats tussen 1 maart en 31 juli 2021. Tijdens deze gehele periode is de weg afgesloten voor al het verkeer. Via bebording langs de weg wordt het verkeer omgeleid.

Verkeersveiligheid en verkeersafwikkeling

De huidige Haaksbergseweg, tussen de bebouwde kom van Neede en de aansluiting van de N18 is te smal. De Haaksbergseweg is een belangrijke schakel in de wegenstructuur van de Achterhoek en vormt een belangrijke verbinding tussen de N18 richting Lochem en Zutphen en met de regio Achterhoek. Dat vraagt om goede doorstroming. Goed ingerichte kruispunten en het verbreden van de rijbaan dragen daar aan bij.

Werkzaamheden

De Haaksbergseweg (N315) tussen de komgrens van Neede en de N18 wordt verbreedt van 6 meter naar 7,50 meter. Ter hoogte van Rietmolen komt een rotonde met bushaltes. De rotonde zorgt ervoor dat verkeer van en naar de zijwegen beter doorstroomt en voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken. Ook wordt het kruispunt Achterste Russchemorsdijk verlegd en wordt het fietspad langs de Haaksbergseweg verbreed.

Omleidingsroutes gemotoriseerd verkeer

De Haakbergseweg tussen de komgrens van Neede en de aansluiting met de N18 is afgesloten tussen 1 maart en 31 juli 2021. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is de weg gedurende de gehele periode afgesloten. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en meer reistijd.

Aan de noordkant van Neede zijn er omleidingsroutes voor het doorgaande verkeer via de N824, N740 en de N347 naar Enschede/N18. Vanaf de N18 is Neede bereikbaar via Eibergen en de N823. Het doorgaand verkeer op de N18 wordt omgeleid via Groenlo en de N319 richting Ruurlo. Het doorgaand verkeer vanaf Ruurlo, wordt omgeleid via N319 richting Groenlo en de N18 naar Enschede. Rietmolen is bereikbaar via de Kempersdijk. De omleidingsroutes staan op http://www.bereikbaargelderland.nl.

Fietsers

Tussen 1 maart en 31 juli is ook het fietspad langs de Haakbergseweg vanaf de komgrens Neede tot aan de N18 afgesloten voor fietsers. Fietsers worden omgeleid via de Kieftendijk, Pastoor C.M. van Everdingenstraat, Groothuizenweg, Mentingsweg en omgekeerd.

Herplant 227 bomen

Langs het hele wegvak plant provincie Gelderland 227 nieuwe bomen als compensatie voor de bomen die in oktober 2020 langs de Haaksbergseweg zijn gekapt. Het gaat om bomen die niet zo gevoelig zijn voor ziektes of plaagdieren, zoals de linde, esdoorn, en knotwilg. De bomen worden gepland tussen december 2021 en maart 2022.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven