Nieuwe sporthal in Ruurlo geen gelopen race

RUURLO – “15 December jl. werden wij geïnformeerd over de plannen omtrent de sporthal en pas na de besluitvorming van uw raad worden wij betrokken bij de voortgang van het proces”. Krachtig opent de heer Swienink als inspreker en bezorgde bewoner uit Ruurlo bij de commissie Bestuur en Ruimte op 5 januari. “Dit stuit mij geweldig tegen de borst”. De plannen van wethouder Bosman (Gemeente Belangen) die besproken worden, betreffen een nieuwe sporthal in Ruurlo, op locatie De Meene, bij het zwembad. Dat de procedure verrast, blijkt wel uit het aantal insprekers bij dit agendapunt: vijf. Daarnaast verbaast het men dat er geen onderzoek is gedaan naar de drie locaties die op de lijst stonden, zo zegt inspreker Sven Bonsel. Deze locaties zijn De Meene, de Nieuwe Weg en de huidige locatie de Rikkenhage. Bonsel geeft zelfs te kennen dat “Er in mijn gesprekken met wethouder Bosman de locatie De Meeneexpliciet niet is genoemd”.

Volgens Henry Meutstege, voorzitter van v.v. Ruurlo, is het niet onlogisch dat men denkt aan De Meene, vanwege het delen van faciliteiten met het zwembad. “Echter,” zo zei hij, “ook wij willen als v.v. Ruurlo graag faciliteiten delen met een nieuwe sporthal. Dit is tot nu toe nog niet met ons besproken, maar we zien daar wel degelijk mogelijkheden”. Elvis Buitenhuis sprak in namens de Kerngroep die in dit proces betrokken is geweest. Hij erkent dat sportverenigingen in Ruurlo beperkt zijn in groei vanwege de huidige sporthalcapaciteit. De kerngroep kan zich volgens hem dan ook vinden in de grootte van de beoogde nieuwe sporthal. Wat betreft de locatiekeuze sprak hij: “Dat een keuze niet gemaakt kan worden, omdat niet van alle locaties de voors en tegens op tafel liggen. Een goed participatieproces met alle betrokken stakeholders is nog niet gelopen”.

De bezwaren van de buurtbewoners zijn in grote lijn gelijk te trekken: verkeersbelasting in de woonwijk en de veiligheid die daarmee gepaard gaat. Een nieuwe ontsluiting is volgens de buurtbewoners niet mogelijk: “Zeker wanneer er voor toernooien grote bussen naar de sporthal komen. Daarvoor is het nodig om gronden aan te kopen van iemand die heeft gezegd dat hij dat niet van plan is,” meent Swienink.

De vergadering is in verband met de lengte geschorst en zal vanavond (dinsdag 12 januari) om 19:30 uur worden vervolgd, met dit agendapunt direct aan de orde.

Foto: Sporters in de huidige sporthal in Ruurlo die aan vervanging toe is. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven