Ondernemer Mark Venderbosch draait topjaar

Door Redactie op 30-01-2021


BORCULO – Ons land is in de greep van Corona. Voor ondernemers een uitdagende tijd. Iedereen dient zich te houden aan een keur van maatregelen die door de overheid is opgelegd. Borculoër Mark Venderbosch draaide in 2020 een topjaar, ondanks de Corona pandemie. Mark heeft een evenementenbedrijf, juist die branche heeft een ontzettend zwaar jaar achter de rug. Hoe kan het dan dat Mark toch een topjaar draaide?

“Ik had al snel door dat de Corona pandemie grote gevolgen zou gaan hebben. Voor mij meteen een moment om creatief te zijn. Op zo’n moment moet je juist dingen gaan bedenken die wel mogelijk zijn. Natuurlijk, mijn spelshows die veelal in de horeca plaatsvinden werden heel veel, zo niet bijna allemaal, geannuleerd. Maar in 2020 kwam ik met lasergameuitje.nl. Een concept dat ik landelijk hebt uitgerold. Dit bleek letterlijk een schot in de roos”. Aldus een trotse ondernemer.

Lasergamen in een grote hal kent natuurlijk iedereen wel, maar het concept van Mark is echt uniek en op elke locatie te spelen daar waar jij maar wilt! Het professioneel lasergamen op locatie is echt razend populair en de reacties achteraf zijn echt geweldig. Het kan in een bos, maar ook in een school of zelfs in een supermarkt gespeeld worden. Mark heeft geïnvesteerd in professionele  apparatuur waardoor hij op elke gewenste plek een spectaculaire lasergame arena kan uitzetten waarbij er gebruik wordt gemaakt van opblaasbare bunkers, camouflage schermen, gave verlichting en sfeervolle muziek. Voor een extra beleving kan er zelfs in het donker gespeeld worden. Met onze professionele lasergame pistolen is het mogelijk om tot wel 150 meter ver te schieten! Met onze laptop en smartbox lezen we na de gespeelde rondes verschillende scores uit. Denk hierbij aan de team en de individuele scores per speler, het aantal levens, aantal hits, aantal kogels, de schotnauwkeurigheid, de gezondheid per speler en nog veel meer! Misschien wel het allerbelangrijkste voor het succes dit jaar is dat het lasergamen 100% Corona-proof is. Want je houdt gemakkelijk 1,5 meter afstand. Het lasergameuitje is uitstekend geschikt voor bedrijfsfeesten maar net zo goed ook voor je familiefeest, schoolfeest of teamuitje. In het verlengde van lasergamen kwam Mark tegelijkertijd met de mogelijkheden voor Airsoft en Archery Tag. Daar waar lasergamen bij iedereen wel bekend zal zijn, zijn deze twee spelsoorten wat minder bekend. Daarom licht Mark deze mogelijkheden nader toe.

“Archery Tag is een spannende versie van handboogschieten en trefbal. Voordat de game begint krijg je eerst uitleg over Archery Attack en de verschillende spelvormen van een enthousiaste spelbegeleider. Je gaat de strijd aan tegen elkaar in twee verschillende teams. Iedere speler krijgt zijn eigen boog en een aantal pijlen aan het begin van het spel. Ter extra bescherming draagt iedere speler ook een masker. De pijlen zijn voorzien van foam-tops waardoor je pijnloos elkaar af kunt schieten en daardoor is dit spel heel erg veilig om te spelen. Wat Archery Attack zo spectaculair maakt is de snelheid waarmee er geschoten kan worden. Dit maakt het verstoppen en ontwijken van de pijlen nog lastiger, maar maakt het spel wel super tof! Verschuil je achter onze opblaasbare bunkers in het speelveld op jouw eigen locatie in Nederland of België! Wij nemen alle attributen mee naar jouw eigen locatie en zorgen voor een onvergetelijke ervaring!”, aldus Mark.

“Airsoft is een nieuwe militaire simulatie-activiteit in Nederland waarbij een replica van een echt vuurwapen gebruikt wordt. Je gaat de strijd aan in twee teams en je gebruikt kleine balletjes-BB’s- om je tegenstander af te schieten. De BB’s zijn gemaakt van mais en zijn dus biologisch afbreekbaar. De meeste Airsoft wapens kunnen “full auto” en “single shot” schieten. Full auto heeft bij de meeste spelers de voorkeur omdat je dan achter elkaar de balletjes af kunt vuren op je tegenstander. In de bossen of op een groot veld is het mogelijk om Airsoft te spelen op elke locatie in Nederland en België. Wij kunnen daar dan zelfs het bekende spel Fortnite naspelen met de Airsoft wapens. Wij verstoppen dan op jullie gekozen locatie Fortine voorwerpen die gezocht moeten worden in het speelveld voor extra punten of extra BB’s. Wij zorgen voor beschermende kleding en een masker voor elke speler zodat er veilig gespeeld kan worden”.

Ben jij opzoek naar een toffe, sportieve activiteit tijdens jouw bedrijfsuitje, familiefeest, schoolfeest of een andere gelegenheid die ook nog eens Corona-proof gespeeld kan worden?  Kijk dan voor veel meer informatie, video’s en prijzen op www.lasergameuitje.nl

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Nieuwe kans voor bouwwensen in Berkelland
BERKELLAND - Heeft u na 2010 te maken gehad met een ingetrokken omgevingsvergunning of is een woningbouwmogelijkheid niet meer teruggekomen bij de ac......
Lees verder »

Winterdag en natuurwandeling bij museum de Lebbenbrugge Borculo
BORCULO - Op zondag 11 dec. wordt er bij museum de Lebbenbrugge een sfeervolle midwinterdag georganiseerd met verschillende oudhollandse ambachten al......
Lees verder »

Bijzondere Walzheimer avond speciaal voor iedereen met een vorm van dementie en hun naasten
NEEDE - Het Alzheimer Trefpunt Berkelland sluit het jaar af met een bijzondere avond met dans en muziek, speciaal voor mensen met dementie en hun naa......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 4 december
NEEDE - "Een forse stijging van het aantal mensen dat gebruikt moet maken van de Voedselbank, ook in onze omgeving. Ze kunnen financieel niet meer ro......
Lees verder »

Reis in december voordelig met de bus en regionale trein
BERKELLAND - De gezellige decembermaand komt eraan! Wat zijn jouw plannen? Inkopen doen voor de feestdagen, een avondje uit, een kerstmarkt bezoeken ......
Lees verder »

Klassiek geschoolde musici verloren hun hart aan volksmuziek van de Balkan
RUURLO – zaterdag 10 december verwelkomt KunstKring Ruurlo in de theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo Trio BachTaloh. Een zigeunertrio waarvan de ......
Lees verder »

Politie Berkelland betrapt twee bestuurders die rijden onder invloed van drugs
BERKELLAND - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie Berkelland twee keer een proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van ......
Lees verder »

Robotkassa’s van de toekomst in BIEBlab Ruurlo en Borculo
BERKELLAND – Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint he......
Lees verder »

Bijeenkomst Parkinson Café Berkelland 8 december: Ergotherapie bij parkinson
BERKELLAND - Ergotherapeuten Marise Vreugdenhil (Ergo Es) en Saskia Sollman (Sensire), beiden deelnemer aan het ParkinsonNet, houden een presentatie ......
Lees verder »

Lezing over de bestrijding van anti-semitisme in synagoge Borculo
BORCULO - ‘We kunnen ons niet veroorloven achterover te leunen’ Deze waarschuwende woorden van Eddo Verdoner, sinds april 2021 de eerste Nationaal Co......
Lees verder »

Succes voor Lynn Bouwmeester in Olst
NEEDE - Op de dressuurwedstrijd in Olst heeft Lynn Bouwmeester met haar paard Mon Chardonnay gestart in de klasse L1 dressuur. Ze reden twee mooie pr......
Lees verder »

Sint op bezoek in de Dijkhoek
BORCULO - Sinterklaas heeft afgelopen woensdag met 3 van zijn Pieten een bezoek gebracht aan de allerjongsten van v.v. DEO. Eén voor een werden de DE......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »