Oqido Eibergen verrast kinderen thuis met knutseltas


EIBERGEN – Deze week zijn de kinderen van Kindercentrum Oqido thuis verrast met een knutseltas. Sinds de aanscherping van de coronamaatregelen, kunnen de kinderen niet meer naar de opvang. Alleen als de ouders een cruciaal beroep hebben, mag hun kind naar de opvang.  De meeste kinderen blijven dus thuis. De pedagogisch medewerkers van Oqido wilden graag wat voor deze kinderen doen en zo ontstond het idee om een knutseltas te maken. Toevallig zijn er nu ook de Nationale Voorleesdagen, die normaliter worden gestart met een voorleesontbijt en het voorlezen van een prentenboek. Dit jaar konden we niemand uitnodigen om het boek: “Coco kan het,” voor te lezen en samen te ontbijten. Het hele idee hierachter is dat kinderen taal aangeleerd krijgen en leren kun je alleen als je genoeg energie opdoet. Dat begint al met een goed ontbijt.

Al brainstormend kwamen de pedagogisch medewerkers dit alles te combineren. We zijn gestart met een filmpje waarop te zien en te horen is hoe pedagogisch medewerker Martine het boek: “Coco kan het, “ voorleest aan de kinderen. Dit filmpje is via de app met alle ouders gedeeld.  Vervolgens hebben de pedagogisch medewerkers allerlei knutselopdrachten uitgewerkt, kleurplaten gezocht en een gezonde traktaties geregeld. Met dank aan de Jumbo Eibergen en Groente en fruit Op ’n Brink die ons hierbij gesponsord hebben. Dit alles is in een leuke tas gestopt en huis aan huis bezorgt door de pedagogisch medewerkers. Er was een tas voor de kinderen van 0-4 jaar en een tas voor de kinderen van 4-12 jaar.

De kinderen en hun ouders waren erg verrast en vonden het superleuk om hun eigen “juf” thuis te zien. En voor die blije en verraste gezichtjes doe je het. Want natuurlijk missen we de kinderen en hopen we de kinderen gauw weer in een veilige omgeving terug te mogen zien.

Door Martine Hus, pedagogisch medewerker Oqido

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven