Tormijnschool Noordijk: “Help, een creep in de meet”

NOORDIJK – Hendrika ten Thije verscheen in de meet van groep 7 en 8 van de Tormijnschool. ‘De meet’ is inmiddels een begrip voor kinderen die online les krijgen. Van achter hun Chromebook krijgen ze thuis de instructie van de leerkracht en zo kunnen de leerlingen hun lessen toch goed maken. Een leerling uit groep 7, had ’s morgens een leuke grap; met het licht uit en een griezelig masker voor, onder de naam ‘Hendrika Ten Thije’ verscheen hij in de meet. Alle andere kinderen waren hiervan op de hoogte maar de juf niet. Gelukkig liet deze leerling snel zien dat het een grap was!

De leerlingen krijgen bij alle lessen instructie en gaan daarna zelfstandig aan de slag. Gelukkig zijn veel lessen digitaal en is voor de leerkracht ook goed te zien hoeveel opgaven de leerlingen maken en waar ze vast lopen. Uitleg kan ook gegeven worden door het scherm ’te delen’ zodat de leerlingen zien wat de leerkracht op het scherm doet. Mocht een leerling er later niet uitkomen, dan kan deze, met één klik op de knop, contact opnemen in het vragenuur via de meet. Naast het harde werken is er ook zeker tijd voor een grapje en gezelligheid tijdens het online lesgeven.

Elke week krijgen de leerlingen naast de gewone lessen ook twee challenges waar ze aan mee kunnen doen.
De leerlingen worden creatief uitgedaagd; wie maakt er een vetbol, een voedertafel of een origamister? De origamister kun je maken door een instructiefilmpje te volgen op you tube. Met behulp van 30 of 60 of zelfs 90 memoblaadjes kan een bal worden gemaakt. Zonder lijm blijft dit allemaal aan elkaar zitten. Een geduldig werkje, maar het is Nienke gelukt. De vetbollen werden op allerlei manieren gevormd: met melkpakken, kopjes en cupcake vormpjes werden prachtige voerdertafels gemaakt. Natuurlijk ideaal voor de tuinvogeltelling die op 29,30 en 31 januari wordt gehouden. Kinderen die dat leuk vonden, konden er gezamenlijk op school aan meedoen. Gewapend met verrekijker werden er heel wat vogels gespot! En…even lekker naar buiten, een frisse neus, doet iedereen goed.

Ook de jarigen worden natuurlijk niet vergeten, want ja je voelt je pas echt jarig als je dat viert in de klas. Daarom kreeg Max van al zijn klasgenootjes een kaart, hij heeft er nog nooit zoveel op zijn verjaardag mogen ontvangen! De kleuters bij Jayden in de klas hebben voor deze jarige een mooie kleurplaat gekleurd en Isa kreeg van haar klasgenoten een filmpje per WhatsApp waarin iedereen haar persoonlijk feliciteert!
Bij de kleuters werd een escaperoom aangeboden; in een filmpje was te zien dat juf brieven vond van prinses Tormina. Zij vroeg de kleuters om hulp, want ridder Berend wilde met haar trouwen, maar dat wilde de prinses niet! De kinderen kregen in verschillende filmpjes een taal opdracht die ze moesten oplossen om zo te voorkomen dat ridder Berend in het huwelijk zou treden met prinses Tormina. Gelukkig losten de kleuters alles goed op en verdween ridder Berend op zijn stalen ros (driewieler) in het bos. “Natuurlijk hopen we snel weer naar school te kunnen, dat is veel fijner, maar we maken er zo samen toch een bijzondere periode van!”. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven