Gertie Kremer al meer dan 40 jaar de krantenman van Berkelland

RUURLO – Gertie Kremer uit Ruurlo is inmiddels 68 jaar, maar van ophouden wil hij nog niets weten. “Op deze manier heb ik mooi wat te doen” zegt de Ruurlo -er. Maar wat doet Gertie nou precies? Hij zorgt er voor dat jullie deze krant kunnen lezen, Gertie Kremer is namelijk verspreider van kranten en folders. Wij zochten hem op en spraken met hem.

Van drukker naar verspreider
Gertie Kremer is van huis uit eigenlijk drukker, maar dat heeft hij niet zo lang volgehouden. Hij kwam al snel in contact met VNU, dat was een grote uitgever. Hij werd franchisenemer en zorgde ervoor dat o.a. de Libelle en de Margriet wekelijks bij de abonnees werd bezorgd. “Onze bezorgers hadden fietstassen met ‘Media Express’ erop, deze zijn al jaren uit het straatbeeld verdwenen, maar ik heb er nog een paar”. Omdat zijn bezorgers wekelijks veel adressen langsgingen kwam hij op het idee om folders van ondernemers mee te nemen. “Mijn buurman had een supermarkt, die deed weleens een flyer, ik heb toen aangeboden de flyer mee te laten bezorgen”. Op deze manier ontstond eigenlijk wat Gertie nu doet. “Letterlijk kwam van het een het ander, na de supermarkt volgden steeds meer ondernemers die via ons hun folder lieten verspreiden”.

Nieuws uit Berkelland krant
Wekelijks zorgt hij er voor dat de regionalen weekbladen en vele folders bij de inwoners van Berkelland in de brievenbus beland. Zo gaat ook de Nieuws uit Berkelland krant eens per maand met de bezorgers van Gertie mee. De Ruurlo -er doet alles zelf. Hij zorgt er voor dat er bezorgers zijn, doet de onderhandelingen met de klanten, verzorgt de administratie en bezorgt de kranten en folders bij de bezorgers. Bij dat laatste krijgt hij overigens een beetje hulp van een koeriersbedrijf. “We brengen elke woensdag met 4 busjes de kranten en folders naar onze bezorgers, daar heb ik dan wel een beetje hulp bij nodig”.  In totaal zijn er op dit moment maar liefst 363 bezorgers die wekelijks voor Gertie op pad gaan. Een enorm aantal, wat nou als er eentje stopt? “Dat lost zich heel vaak vanzelf op, dan wordt de wijk overgenomen door een broertje, zusje of buurjongen”. legt Gertie uit. “Gebeurt dit niet, dan zetten we een advertentie in de krant, dat wijst zich eigenlijk altijd van zelf. We zien wel dat wanneer de economie wat minder is, we makkelijker aan bezorgers kunnen komen. Dan zijn de zakcentjes kennelijk toch wat meer welkom”. De 363 bezorgers gaan maar liefst 21.000 adressen af. “Er zijn zelfs nog meer dan 363 wijken, maar sommige bezorgers doen een dubbele wijk”.

Voorlopig denkt Gertie nog niet aan stoppen
Het is altijd een drukte van jewelste bij Gertie. Op woensdag en donderdag voor de uiteindelijke bezorging komen alle folders binnen. Gertie zorgt er dan voor dat er pakketjes van worden gemaakt en alle wijken de juiste aantallen krijgen. Daar is hij wel een paar dagen mee zoet, maar uiteindelijk is alles op orde als op woensdagmorgen de weekbladen worden bezorgd. Om vervolgens de boel als de wiedeweerga naar de bezorgers te krijgen. Als alles is afgeleverd, begint het hele spel weer van vooraf aan voor de volgende week.  Dit doet Gertie nu al meer dan 40 jaar. Voorlopig denkt hij nog niet aan stoppen. “Kijk het zal geen 10 jaar meer duren dat ik stop, maar ik heb nog geen concrete plannen”.

 

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven