Innovatie in centrum Eibergen: de aquaparker

EIBERGEN – In Eibergen wordt hard gewerkt aan de laatste fase van de revitalisering van het centrum. Op dit moment ondergaat de Brink een metamorfose. Aan de kant van Jumbo wordt de laatste hand gelegd aan de rijbaan en de parkeerplaatsen. Dit zijn geen standaard parkeerplaatsen maar hier wordt een nieuwe vinding gebruikt: de aquaparker.

In eerste instantie was het de bedoeling om 18 ‘gewone’ parkeerplaatsen aan te leggen tussen de – toen nog aanwezige – kastanjebomen. Na onderzoek bleek dat deze bomen niet levensvatbaar waren en moesten worden weggehaald. Daardoor moest dit gebiedje opnieuw ingericht worden. Daarbij is niet alleen gekeken naar groeiplaatsverbetering voor de nieuw te planten bomen, maar ook naar de mogelijkheden van bodeminfiltratie en waterberging.

De aquaparker-parkeeroplossing levert een bijdrage aan een veranderend klimaat waarin droogte, (extreme) regenval en hittestress een steeds grotere rol gaan spelen. De open structuur van de betonplaat maakt het mogelijk om meer groen toe te voegen in de vorm van bodembedekkers. Dit is niet alleen goed voor de hittestress maar ook voor de biodiversiteit! Een echte nieuwe vinding in Nederland die als eerste in het centrum van Eibergen is toegepast. Daarmee wordt parkeren en groen gecombineerd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven