Kinderen van de Tormijnschool Noordijk ruimen afval op

NOORDIJK – Maak Noordijk nog groener! Dat was de oproep waar veel leerlingen van groep 7 en 8 gehoor aan gaven door met grijpers, handschoenen en vuilniszak op pad te gaan. Door het weer lieten ze zich niet tegenhouden; het ene groepje ging met hond door de kern van Noordijk, een andere groep bezocht de Needse Berg en een volgende groep stapte op de fiets om langs de Mengersdijk afval op te ruimen. Zo verspreidden de kinderen zich onder leiding van een volwassene alle kanten op in Noordijk.

Sommigen hadden vooraf ook de app Helemaal Groen geïnstalleerd, deze app houdt bij waar je afval opruimt. Er verschijnt dan een groene lijn in de app op de plek waar kort geleden afval is opgeruimd. Op die manier is ook te zien waar het al langer geleden is dat er afval is opgeruimd. De Needse Berg was in de app niet groen meer, dus een extra uitdaging voor de kinderen om daar afval te gaan grijpen. Uiteindelijk leverde dat na een uur 5 vuilniszakken met afval: plastic, flesjes, blikjes, een stuk metaal en zelfs een fietsstuur werd gevonden in het crossbosje, blijkbaar van een zeer ongelukkige fietser….

De kinderen hadden er veel plezier in; juf dit kunnen we nog een keer doen in de zomer, als het lekker weer is, daar heb ik echt zin in, dan lopen we wel 12 kilometer!

De foto met de twee meiden is gemaakt door Jorinde Dassen, Britt (rode jas) en Floor staan op de foto.
De andere foto’s zijn gemaakt door Sonja Grooters, hierop staan Sem(zwarte jas), Luuk (springend over sloot), Lisa (groene jas) en Cato (grijze jas).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven