Na 85 jaar verdwijnt bakkerswinkel aan de Nieuwstraat in Eibergen

EIBERGEN –  Peter (67) en Martje (66) Oude Hilbert, eigenaren van de bakkerij aan de nieuwstraat 57, gaan op 1 maart a.s. met pensioen. Hiermee verdwijnt na 85 jaar de bakkerij uit de nieuwstraat in Eibergen. Op 1 maart 1978, op het moment van het pensioen precies 43 jaar geleden, nam het echtpaar uit Enschede de bakkerij over van de toenmalige eigenaar Van de Beek Peter trad in 1977 in dienst bij Bakkerij Van de Beek als banketbakker. Piet van de Beek begon de zaak enkele jaren voor de oorlog en zijn zoon Herman nam het daarna over tot de komst van het echtpaar Oude Hilbert. Van 1994 tot 1999 was de zaak kort in handen van Bakkerij Huurneman, destijds een bakkerij uit Neede. Peter Oude Hilbert kon door gezondheidsproblemen zijn beroep niet uitvoeren.

Na 5 jaar was hij voldoende hersteld en startte hij op 1 maart 1999 samen met zijn vrouw en zoon Mischa opnieuw Bakkerij Oude Hilbert. Het leek er dus even op dat er opvolging was, maar zoon Mischa besloot toch verder te gaan in loondienst. Peter en Martje hebben met veel plezier de zaak draaiende gehouden, maar de laatste jaren werd het steeds zwaarder door te toenemende concurrentie. Toch is de liefde voor het vak altijd gebleven en zal er zeker nog gebakken worden aan de nieuwstraat, alleen nu als hobby.

Op 27 februari is de winkel voor het laatst geopend en gaat om 14.00 uur de deur op slot. Door Corona zijn er helaas geen speciale activiteiten. Peter en Martje willen alle trouwe klanten hartelijk bedanken met een kleine attentie die tussen 24 en 27 februari in de winkel klaarstaat.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven