Bestuur Kunstkring B-Art bijna weer op sterkte

BERKELLAND – Iedereen die wel eens in een bestuur heeft gezeten, weet hoe het voelt als het moment van herverkiezing nadert. Blijft het bestuur intact of vallen er gaten? Het valt lang niet altijd mee om een bestuur op sterkte te houden, zeker niet als de gemiddelde leeftijd toeneemt. De andere kant is ook waar, met de juiste inspanning lukt het vaak om toch die vacature op te vullen. Ook Kunstkring B-Art onderging hetzelfde ritueel en zag de penningmeester en de voorzitter afscheid nemen. Gezien alle activiteiten die voor de komende jaren op het programma staan, moest er dus iets gebeuren. Slagkracht en organisatievermogen waren dus gevraagd, een palet aan vaardigheden die niets met de schildersezel van doen hebben. Inmiddels is een deel van de zoektocht ingevuld en beschikt de Kunstkring B-Art weer over een voorzitter en een bestuurslid interne activiteiten. Naar een penningmeester evenwel wordt nog gezocht. De nieuwe samenstelling is als volgt: Rob Weeber, voorzitter en Marianne Appels, bestuurslid met speciale aandacht voor interne activiteiten. Herkozen: René Appels, secretaris, en Dolf Bierhuizen. Hij wil het penningmeesterschap verruilen voor de uitvoerende zaken, zoals de Atelierroute en de (nieuwe) Kunstwandelroute en het Kunstplein.

Kunstwandelroute
Wie interesse heeft om zich aan te sluiten bij B-Art, is van harte welkom. Ook dit jaar staat er weer een vol en kunstzinnig programma op de agenda, zoals de Eerste Berkellandse Kunstwandelroute die op zaterdag 29 mei geopend zal worden, het Kunstplein ‘Mo(nu)ment voor Kunst’ dat volgens de planning op 11 en 12 september zal plaatsvinden, de activiteiten voor eigen leden waarvan de eerste (een workshop ‘Fotograferen van eigen werk’) zal plaatsvinden op 21 april in het Openluchttheater van Eibergen en de overige activiteiten die qua timing en uitvoering (helaas nog steeds) afhankelijk zijn van de ruimte die coronamaatregelen bieden.

Programma voor en door kunstenaars
Het bestuur van B-Art heeft als doelstelling dat de programmering voor en door kunstenaars blijft. Het kost niet alleen energie, maar het levert ook veel energie op als je met z’n allen de kunst op een positieve manier wilt uitdragen. Daarnaast is een penningmeester van harte welkom. Personen (m/v) die belangstelling hebben voor kunst en voor het beheer van de financiële verenigingsmiddelen van Kunstkring B-Art kunnen contact opnemen met het secretariaat via [email protected]. Meer info op http://www.kunstkringbart.com

 

Van links naar rechts Dolf Bierhuizen, Marianne Appels, Rob Weeber en René Appels

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven