Goudsmid atelier Tolima in Geesteren maakt betekenisvolle sieraden

GEESTEREN – In het buitengebied van Geesteren vindt je goudsmederij Tolima. Hier maakt Thomas van der Slooten in zijn atelier de meest mooie en bijzondere sieraden. Hij werkt met goud, zilver en edelstenen. Thomas maakt en herstelt vele sieraden, van medaillons tot fijn gevlochten sieraden met bijvoorbeeld paardenhaar, maar ook sieraden met daarin de as van een overledene behoren tot zijn specialiteiten. Schoonheid en perfectie zie je dan ook terug in zijn unieke ontwerpen.

De stijl van Thomas is persoonlijk, hij maakt graag betekenisvolle sieraden. De ene keer grappig, de andere keer een speciale dierbare herinnering. Zo maakt hij onder andere ringen, kettingen, oorbellen, armbanden en piercings. De stijl van Thomas kent veel Zuid-Amerikaanse invloeden.

Prachtige glas op het sieraad
Thomas wordt blij als na uren werken het laatste stukje afwerking begint. Na het smeden en polijsten tovert hij dan een prachtige glans op het sieraad. Thomas is op de werkbank in zijn element. Hij is al ruim 25 jaar goudsmid en hoopt dit mooie ambacht nog tientallen jaren te mogen voortzetten vertelt hij lachend. Hij doet dit werk dan ook met passie en liefde. In zijn atelier werkt hij aan opdrachten en bestellingen. S’avonds en in het weekend probeert hij vrij te zijn. Maar ook dan zijn klanten welkom om een sieraad op maat met hem te komen bespreken. Ook worden er zowel door de week als in het weekend workshops gegeven die ongeveer vier uur duren en waarin je bijv. een mooie ring kunt maken. Zo kun je bij Tolima je eigen trouwring ontwerpen, maar ook maken. Zeg nou zelf, je eigen trouwring maken, dat is toch prachtig! Het is altijd leuk om iemand zonder ervaring even te laten voelen hoe het is om goudsmid te zijn en dan heb ik het nog niets eens over het resultaat.


Waardevol
Er is niets mooier dan een persoonlijk juweel: je hebt het gekregen of laten maken, het heeft een persoonlijke betekenis, dat is heel waardevol. Sieraden voor nabestaanden zijn sinds enkele jaren een trend. Er zijn vele manieren om de as van een overledene te bewaren. Gedenksieraden, zoals ringen, oorbellen, een mooie hanger waarin je dierbare altijd dichtbij is. Een sieraad waaraan je aan de buitenkant niet ziet dat het as bevat.

Op de website http://www.tolima.nl kun je een grote collectie bewonderen.

Door Willy Kok

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven