Herdenking gevechten bij Kisveld en bevrijding van Neede


NEEDE РWoensdagavond 31 maart wordt een sobere herdenking zonder publiek bij het Fostermonument aan de H̦fteweg gehouden ter herdenking van de gevechten bij Kisveld, 76 jaar geleden. Hierbij sneuvelde de Engelse militair Edward Foster. De Britse vlag wordt rond 17 uur halfstok en circa 19 uur ten top gehesen. Er zal een boeket bloemen ter nagedachtenis bij het monument gelegd worden.
Aansluitend worden om 20 uur 2 toespraken met als thema ‘Vrijheid’ via YouTube uitgezonden. Onze burgemeester Joost van Oostrum gaat daarbij in op de plaatselijke situatie met beperkingen destijds en Luitenant-Generaal Mart de Kruif heeft een indrukwekkend verhaal op het wereldtoneel. De opnames zijn eerder gemaakt in de Grote Kerk. U kunt deze toespraken volgen via de Link.

Donderdag 1 april vieren we dat we 76 jaar geleden door de Britten bevrijd zijn van Nazi-Duitsland. Aan de wieken van de molen en bij de Grote Kerk zullen de Nederlandse, Britse en Canadese vlag te zien zijn. In het centrum zullen ook vlaggen opgehangen worden. We vragen aan inwoners om deze dag ook een van deze vlaggen uit te steken om deze dag samen te herdenken dat we in vrijheid mogen leven.

Foto’s: Edward Foster en vlaggen voor Grote Kerk

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven