Horecavoorziening blijft behouden voor Haarlo

HAARLO – Het College van B & W van Berkelland stemde vandaag in met een woningbouwplan op de plek van HCR Prinsen in Haarlo. Echter betekent dit niet het einde van het horecabedrijf, de exploitatie gaat in afgeslankte vorm verder. Huidige eigenaren Dinand en Alie Prinsen blijven voorlopig als uitbaters verboden aan het Café Restaurant Hotel. Echter zijn ze wel opzoek naar overname kandidaten. Om een duidelijk beeld van die situatie te geven gaf Dinand Prinsen vanavond een uitleg over de ontstane situatie op zijn facebookpagina.

“Wij waren sinds juli 2019, wegens gebrek aan bedrijfsopvolging, op zoek naar partijen voor de overname van ons horecabedrijf. Welnu dat is gelukt. Arenberg Invest BV heeft het horecabedrijf met gronden en parkeerplaats gekocht en heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Berkelland naast en achter het horecabedrijf, nieuwbouwplan “Prinsenhof “ontwikkeld”. Zo legt Dinand uit. “Bij deze planontwikkeling stond bij onze familie, de koper en de gemeente voorop dat er een horecavoorziening behouden moest blijven, voor de leefbaarheid/verenigingsleven in het dorp. De bestaande horecavoorziening met hotelaccommodatie zal blijven bestaan zonder de grote feestzaal. Het café-restaurant, terras, hotel en kleine zaal zullen gewoon blijven bestaan en door iedereen gebruikt kunnen en blijven worden. Het buitengebeuren bij de horeca zal ingepast worden in het plan maar er wel anders uit komen te zien”.

“Men is nog op zoek naar huurders voor het horecagedeelte en tot die tijd blijven wij ons nog volledig inzetten voor ons bedrijf zoals u van ons gewend was en kunt u nog steeds gewoon uw reserveringen/afspraken maken. Ons hotel gedeelte is momenteel wel open, het café en restaurant helaas nog niet vanwege de Corona maatregelen. Graag tot ziens na de lockdown in Haarlo.

Is de exploitatie van een gemoedelijk hotel, café, restaurant en terras iets voor jou of iemand die je kent? Check dan deze link of neem contact met ons op via [email protected] 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven