Iedereen in beweging! In Beeld: Beweeg Wijs

BERKELLAND – Er zijn in Berkelland veel verschillende organisaties die iets voor u kunnen betekenen als het gaat om zorg, opvoeden, opgroeien en ondersteuning. Met de rubriek ‘In Beeld’ brengt de gemeente Berkelland  regelmatig zo’n organisatie in beeld. Deze keer: Beweeg Wijs. Beweeg Wijs probeert zoveel mogelijk inwoners van Berkelland te stimuleren om dagelijks voldoende te bewegen.

Op 15 scholen in Berkelland
Via een speciale methodiek stimuleert Beweeg Wijs om kinderen meer en gevarieerder te laten bewegen tijdens het spelen op het schoolplein onder en na schooltijd. Dit is goed voor de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Vanuit die gedachte verzorgen de buurtcoaches van Beweeg Wijs op 15 scholen in Berkelland speel- en beweegaanbod op het schoolplein. En staan er leuke en uitdagende spelactiviteiten klaar waar kinderen, ieder op zijn eigen niveau, mee aan de slag kunnen. Plezier en beleving staan daarbij voorop! Ook verzorgt Beweeg Wijs op een aantal scholen het bewegingsonderwijs. En is er aandacht voor breed motorische vaardigheden. Dat spreekt deze doelgroep aan en past bij de actuele wetenschappelijke inzichten rondom de motorische ontwikkeling van kinderen.

Buurtsportcoach
In Neede, Ruurlo en Eibergen is er wekelijks de Pleinclub. Bij Pleinclub draait het om sociale veiligheid, plezier en sportiviteit. Een vaste groep kinderen gaat onder begeleiding van de buurtsportcoach aan de slag met een afwisselend programma. Samen met hun team bedenken ze wat er op het programma komt en maken ze elke week kennis met andere sport- en spelactiviteiten.

Bewegen met senioren Beweeg
Wijs is er niet alleen voor de jeugd, maar ook voor senioren. Bewegen is ontzettend goed voor de gezondheid, zelfredzaamheid en ontmoeting. Bovenal levert het heel veel plezier op! Beweeg Wijs probeert met betrokken collega’s van woonzorgcentra beweging een belangrijk onderdeel in het leven van de senioren te laten zijn. Via creatieve, laagdrempelige activiteiten en denk-beweegspellen brengen ze ongemerkt veel (kleine) beweegmomenten in het dagritme aan.

Bent u benieuwd naar de beweegprogramma’s van Beweeg Wijs of wilt u deelnemen aan een activiteit? Neem dan gerust eens contact op met buurtsportcoach Mascha Warnshuis: [email protected] of 06-34281945.

Tekst en foto: Gemeente Berkelland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven