Kruidenhof te Mallum in Eibergen ondergaat grote metamorfose


EIBERGEN – Bij de Kruidenhof te Mallum in Eibergen is zaterdag het startsein gegeven voor het grote renovatieproject, dat dit jaar wordt uitgevoerd. Geen feestelijke handeling in verband met corona, maar een sobere plaatsing van een bouwdoek, waarop het plan voor het project te zien is. Het was de bedoeling, dat het bouwdoek onthuld zou worden door Maria Geerdink-Laarhuis en Regina Hermus. Eerstgenoemde is de echtgenote van de vorig jaar overleden Johan Geerdink, mede-ontwerper van de Kruidenhof. Hij was ook nog betrokken bij de ontwikkeling van de renovatieplannen. Regina Hermus is een van de oprichters van de Kruidenhof en nog steeds bestuurslid.

De eerste aanzet tot de uitvoer van de plannen is de aanleg van een kleine voedselbos, waarmee inmiddels is begonnen. Dit komt aan de achterkant van de tuin en wordt openbaar toegankelijk. Passanten kunnen vanuit dit bosje al een glimp van de achterliggende Kruidenhof opvangen. Verder bevat het plan onder andere een natuurspeelplek en leeshoek voor kinderen, komen er nieuwe overkappingen boven het theatertje en het terras bij het bezoekerscentrum en worden de paden geheel vernieuwd. Ook het voorterrein, nu nog een kale parkeerplaats, wordt anders ingericht, onder andere met beplanting.

In totaal is er ongeveer een kwart miljoen euro gemoeid met de uitvoering. De helft van dit bedrag komt van het Europees landbouwfonds LEADER en de gemeente Berkelland. Zij betalen samen 120.000 euro. Afgelopen week kwam de beschikking hiervoor binnen. De rest van het geld komt van fondsen en donateurs en van de vrijwilligersuren. Want de vrijwilligers van de Kruidenhof leveren een belangrijk aandeel in de werkzaamheden, die deels worden uitgevoerd door diverse bedrijven.

 

Op de foto:
Maria Geerdink-Laarhuis (rechts) en Regina Hermus bij het bouwdoek van het renovatieproject van Kruidenhof te Mallum.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven