Loopbrug op Natuurpark Kronenkamp gelegd

NEEDE – Het Natuurpark Kronenkamp blijft verrassen en uitbreiden. De werkzaamheden waren tot nu toe hoofdzakelijk op het hoofdterrein gericht, maar inmiddels is ook het naastgelegen weiland met het terrein verbonden. Vrijwilligers en medewerkers van Aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen legden een zes meter lange boogbrug over de scheidingssloot. De tweedehands loopbrug is aangekocht van Dorpshuis ‘t Meuken in Sint Isidorushoeve. Vrijwilligers waren de afgelopen weken al bezig met het metselen van bruggenhoofden aan weerszijden van de sloot. Het materiaal dat daarvoor is gebruikt, bestaat allemaal uit overgebleven bouwmateriaal van eerdere projecten.

Pluktuin
Op de bruggenhoofden werd maandagochtend de brug geplaatst. Het een hectare grote weiland, behorende tot het terrein van de voormalige rioolwaterzuivering, wordt ingericht als buurt- en schoolmoestuin. Verder komt er een pluktuin met verschillende soorten bloemen en hoogstam-fruitbomen. Eerder al was de garage voor al het tuingereedschap aangepast. In de nieuwe, extra buitenmuur zijn scheefliggende stenen met openingen gemetseld voor insecten en vleermuizen. Ook lopen er nog gesprekken met de bijenvereniging voor het plaatsen van bijenkasten. Verder wordt dit voorjaar nog gestart met de aanleg van een kinderspeelplaats voor kinderen tot 12 jaar. Er komt een waterpomp met een parcours van watergoten. Verder worden er bomstammen geplaatst met touwen voor een behendigheidsparcours en komt er een zandspeeltafel. De aanleg van de speeltuin wordt door een particuliere gift mogelijk gemaakt.

Bezoekerscentrum
De sluiting van het bezoekerscentrum Het Filter kan hopelijk in de zomer weer ongedaan worden gemaakt. De bedoeling is om het bezoekerscentrum van juni tot en met augustus iedere dag van de week een halve dag te openen. Er worden in die maanden ook diverse activiteiten voor kinderen en ouders georganiseerd. Als laatste grote project wordt de tweede nagistingstank omgebouwd tot een 360 graden-projectieruimte annex theater. Het wachten hiervoor is op subsidie van de provincie Gelderland.

Foto: Johanna Lansink

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven