Podium Eibergen: Online concert en vragenuurtje met Animato Kwartet

EIBERGEN – Op zaterdag 20 maart om 16.00 uur kunt u thuis op de bank luisteren naar het Animato Kwartet, dat speciaal voor Podium Eibergen een online concert zal verzorgen. Via een link op de website komt u in de digitale concertzaal terecht, waar het Animato Kwartet klaarzit om voor u strijkkwartetten van Mozart en Debussy te spelen. En niet alleen om voor u te spelen, maar ook om met u in gesprek te gaan. Want na afloop van dit digitale concert krijgt u, als luisteraar, de gelegenheid om vragen te stellen aan de kwartetleden. U kunt ze van alles vragen: over het programma, over repetities, hoe het is om op het podium te staan of voor de camera. De kwartetleden, violisten Inga Våga Gaustad en Tim Brackman, altvioliste Elisa Karen Tavenier en cellist Pieter de Koe, zullen al uw vragen met plezier beantwoorden.

Voor het eerst sinds lange tijd is er geen maximum verbonden aan het aantal stoelen voor het publiek. Immers: iedereen kan vanuit zijn eigen stoel thuis, op veilige afstand van elkaar, deelgenoot zijn van deze speciale concerteditie van Podium Eibergen. Voor de musici is het fantastisch om het gevoel te hebben dat ze daadwerkelijk voor publiek spelen, in plaats van alleen voor de camera: iedereen is dan ook welkom om aan te schuiven en na afloop zijn vragen op het kwartet af te vuren. Hoe meer vragen, hoe mooier deze middag zal worden!

Veelbelovend strijkkwartet
Het Animato Kwartet, ontstaan in 2013, wordt alom gezien als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. Het kwartet is Artist in Residence bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) en is een van de laureaten van de Dutch Classical Talent Tour 2021-2022. De jury over het Animato Kwartet: “Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar én van de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.”

Meer informatie
Zie http://www.podiumeibergen.nl voor meer informatie over het online bijwonen van het concert en de mogelijkheid om te chatten of anderszins vragen te stellen aan de kwartetleden. U kunt de livestream gratis bijwonen; er bestaat de mogelijkheid via de site een donatie te doen.

____________

Fotobijschrift: Het Animato Kwartet
Fotografie: Sarah Wijzenbeek

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven