Studenten aan de slag met protestantse kerk De Oude Mattheüs in Eibergen

EIBERGEN – Vele kerken in Nederland hebben te maken met een terugloop van het aantal leden. Hierdoor lopen inkomsten terug. De kosten om een kerkgebouw te behouden kunnen niet meer gedragen worden. De Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken (PGER) heeft hier helaas ook mee te maken. Zij beheert het kerkgebouw De Oude Mattheüs (gelegen naast de Huve) en zoekt naar een mogelijkheid om dit prachtige monumentale gebouw te behouden voor het dorp Eibergen. De kerkelijke functie blijft de komende jaren bestaan. Daarnaast wordt gekeken naar nieuwe activiteiten voor De Oude Mattheüs.

Interior Design & Styling
Samen met een werkgroep uit de PGER gaan de studenten Britt Pelupessij, Daniëlle van Coeverden, Emma van den Berg, Hanna Landeweerd, Malou Oude Alink, Lonneke Uijlenberg, Thirza Hoithink en Wies Veenhuis van de Jan des Bouvrie Academy aan de slag met dit project. “Wij zitten momenteel in het derde leerjaar van de opleiding Interior Design & Styling en houden ons in dit leerjaar bezig met het herbestemmen van kerken. Sommigen van ons hebben het afgelopen half jaar andere kerken mogen herbestemmen en nemen de opgenomen kennis en het enthousiasme hiervan mee naar Eibergen”, laat de groep weten.

Dorpsbewoners
Binnen dit project is een onderzoek uiteraard van groot belang en de studenten zijn benieuwd wat de dorpsbewoners graag terug willen zien in De Oude Mattheüs. De Oude Mattheüs heeft een emotionele waarde voor de bewoners van Eibergen. “Wij vinden het belangrijk om alle inwoners van Eibergen te betrekken bij ons project, zodat iedereen zijn of haar menig kan geven. Met de resultaten van de enquête hopen wij een geschikte (herbestemmings)functie te kunnen vinden voor dit prachtige oude monumentale gebouw in Eibergen.”

Via de link  van de online enquête aan. Deze bestaat uit zeventien vragen en neemt slechts een paar minuten van uw tijd in.

Foto: De projectgroep. Van links naar rechts: Hanna Landeweerd, Daniëlle van Coeverden, Malou Oude Alink, Thirza Hoithink. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven