Succesvolle pilot Powervrouwen afgerond

BERKELLAND – Vandaag kregen alle vrouwen die mee hebben gedaan aan het traject Powervrouwen een certificaat. Burgemeester Joost van Oostrum reikte deze uit via Zoom. De pilot is een succes: meer dan de helft van de vrouwen heeft inmiddels (vrijwilligers)werk, opleiding of een stage gevonden.

De gemeenten Berkelland en Bronckhorst hebben in 2019 een plan ingediend voor extra hulp aan de groep nareizende vrouwelijke migranten, die in het huidige systeem snel uit het zicht raken van instanties. Omwille van snelheid en druk vanuit de Participatiewet, ligt de focus bij het vinden van een baan vaak op de man. In oudere groepen migranten zien we dat vrouwen daardoor onvoldoende geïntegreerd raken.

Doel van de training was (arbeids)participatie en het vergroten van het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn in Nederland. Dertig vrouwelijke nareizigers en gezinsmigranten hebben een jaar lang groepsbijeenkomsten gevolgd over participeren in Nederland. Onderwerpen die aan bod kwamen zijn onder andere: positief denken en zelfvertrouwen, opvoedingsvragen, combineren van werk en zorg, gezondheid, opleiding en werken in Nederland. Naast de groepsbijeenkomsten is elke deelneemster gekoppeld aan een jobcoach, die hen hielp bij het vinden van een baan, werkervaringsplaats of stage. Toen vanwege de coronamaatregelen fysieke bijeenkomsten niet mogelijk waren, zijn de bijeenkomsten via Zoom voortgezet. De individuele jobcoach heeft de deelneemsters hierbij geholpen en er is niemand uitgevallen.

In de gemeente Berkelland is inmiddels een nieuwe groep powervrouwen gestart.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven