Theo Wierdsma en Hans Regelink nemen afscheid van Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo


RUURLO – Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo heeft in stilte afscheid genomen van twee van de bestuursleden: Theo Wierdsma en Hans Regelink. Beide heren hadden aan de vooravond van de lustrumactiviteiten rond 75 jaar bevrijding te kennen gegeven het stokje over te willen dragen. Helaas hebben de lustrumactiviteiten vorig jaar geen doorgang kunnen vinden en was er geen publiekelijk moment om Theo Wierdsma en Hans Regelink te bedanken voor hun jarenlange inzet voor de commissie.

24 jaar
Theo Wierdsma, alom bekend in Ruurlo door zijn werk als schoolleider van de Kerst Zwartschool, heeft 24 jaar deel uitgemaakt van de commissie. Vanuit zijn rol binnen het basisonderwijs wist hij als geen ander de koppeling te maken tussen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, leven in vrijheid en de allerjongsten in onze gemeenschap. Hij heeft vele activiteiten opgezet om de jeugd van Ruurlo te betrekken bij de herdenking rond 4 mei. Zo was hij onder meer de drijvende kracht achter het schrijven van gedichten door de leerlingen van de basisscholen.
Hans Regelink maakte bijna tien jaar deel uit van de commissie en vervulde daarbij de rol van secretaris op zeer heldere en daadkrachtige wijze. Voor het functioneren van de kleine commissie is zijn rol heel belangrijk geweest.

Afscheidscadeau
Zowel Theo Wierdsma en Hans Regelink hebben zich jarenlang onbaatzuchtig ingezet voor de Ruurlose gemeenschap met als doel het herdenken van de bevrijding en het levend houden van de gedachte van leven in vrijheid. “De commissie is Theo en Hans dankbaar voor hun inzet en als teken daarvan hebben beiden van ons een afscheidscadeau ontvangen”, aldus bestuurslid Marijn Dijkman van de stichting. Theo ontving uit handen van voorzitter Jan Nijenhuis een horloge en een mooie bos bloemen. Penningmeester Wim Sprukkelhorst overhandigde Hans hetzelfde.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven