Dorpskerk Ruurlo zoekt vrijwilligers voor de Open Kerk Dagen


RUURLO – Als het enigszins mogelijk is, staan de deuren van de Dorpskerk in Ruurlo weer open op de zaterdagmiddagen in de zomer. Zelfs als Covid-19 nog niet alles mogelijk maakt, wil men toch beginnen met het gecontroleerd toelaten van bezoekers. Een jarenlange traditie wordt daarmee voortgezet. Ruurlo verwacht ook dit jaar weer veel toeristen die kiezen voor een van de mooiste streken van ons land in plaats van een vakantie in het buitenland. Door de jaren heen blijken veel toeristen de 700 jaar oude Dorpskerk te willen bezoeken.

Gastvrouw of -heer
Voor de organisatie van de Open Kerk Dagen zijn vrijwilligers nodig die als gastvrouw of -heer de gasten willen ontvangen en hun vragen willen beantwoorden. Dat levert vaak heel leuke en onverwacht boeiende ontmoetingen op.Om op vragen voorbereid te zijn, krijgen de vrijwilligers de nodige informatie over de Dorpskerk. Wat heeft dit 700 jaar oude gebouw allemaal mee gemaakt? Hoe verliep de beeldenstorm? De Dorpskerk is immers van oorsprong een rooms-katholieke kerk. Waarom kreeg de inrichting van de kerk zijn huidige vorm? Wie oud is kan veel verhalen, dat geldt ook voor de Dorpskerk!

Ontvangen en informeren
De organisatie doet een oproep aan mensen met een beetje liefde voor dat mooie oude gebouw en die het leuk vinden om gasten te ontvangen en te informeren. Vrijwilligers hoeven geen lid te zijn van de Protestantse Kerk. Voor aanmeldingen en vragen kan men contact opnemen met Peter van der Heij, [email protected] of 0650 685 235.

Foto: In de maanden juni tot september staan de deuren van de 700 jaar oude Dorpskerk elke zaterdagmiddag open.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven