Hermien Haasdijk uit Noordijk: “Bloemen horen bij bijzondere momenten in het leven”


NOORDIJK – Aan de rand van het mooie Noordijk vinden we Past Bie Oe, waar Hermien Haasdijk de mooiste bloemcreaties maakt. Hermien vind het heerlijk om mooie bloemstukken te maken, de ene keer stoer de andere keer romantisch, maar bovenal iets persoonlijks. Hermien is een gepassioneerd, creatief en veelzijdig (bloem)kunstenaar, bij wie je terecht kunt voor een mooi bloemstuk voor op tafel of voor een onvergetelijk moment zoals een afscheid. Ze staat voor kwaliteit en originaliteit en vertaalt de wensen van de klant in een prachtige bloemcreatie.

Afscheidsbloemwerken
Rouwbloemen zijn een uiting van liefde voor de overledene en bieden troost aan nabestaanden. Hermien vindt dit dan ook heel dankbaar om te maken. Ze verwerkt hierin vaak iets persoonlijks van de overledene zoals bijvoorbeeld de schop of hark waarmee in de tuin werd gewerkt. De rode boerenzakdoek van opa of de lamp van de elektricien, het zijn betekenisvolle voorwerpen voor de nabestaanden. Afscheid nemen is heel moeilijk en geeft veel emoties, Hermien probeert dit te vertalen naar een mooi en passend bloemstuk.

Workshops
Normaal vinden workshops plaats aan de keukentafel, onder het genot van een kop koffie en wat lekkers worden er prachtige bloemstukken en beelden gemaakt. Ook in Corona tijd worden er bloemschik -workshops gegeven, niet op locatie maar bij je thuis. Hermien stelt een mooi pakket samen waarin de benodigdheden zitten, samen met de werkinstructie. Zo kan je ook in deze tijd een prachtig bloemstuk op tafel zetten. Voor Pasen wordt er een prachtige mand gemaakt van fietsband met daarin rozen, kangoeroepoot, paaseieren en bloemen in geeltinten. Hermien vind het ook heerlijk om beelden te maken voor zowel binnen als buiten. In de workshops worden beelden gemaakt van onder andere klei en powertex . Een leuke workshop is de workshop luizenpotten maken. Luizenpotten zijn leuk en staan decoratief tussen de rozen en andere planten. De luizenpotten worden gevuld met stro, waarna de oorwurmen en andere insecten erin gaan wonen. De oorwurmen vinden het een heerlijke plek en zullen je belonen door de bladluizen op te eten.

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op Facebook & Instagram of op http://www.creametmien.nl en http://www.pastbieoe.nl

Door Willy Kok

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven