Kranslegging in Berkelland zonder publiek


BERKELLAND – Door de maatregelen rondom de coronacrisis, is het dit jaar wederom niet mogelijk de 4 mei 2021 herdenkingen te organiseren in Berkelland. In heel Nederland herdenken we dit jaar op 4 mei de oorlogsslachtoffers vanuit huis.

Kranslegging
In Eibergen, Neede, Borculo, Ruurlo en Beltrum wordt op 4 mei een krans gelegd bij het oorlogsmonument, zonder publiek. Dit wordt gedaan door enkele leden van de lokale comités 4 en 5 mei, samen met de burgemeester of een wethouder. De tijden van deze kranslegging worden niet bekendgemaakt. De gemeente zal na afloop een bericht plaatsen op haar website en sociale media.

Vlaggen op 4 en 5 mei
De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar nogmaals vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om dit jaar op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei mag de vlag de hele dag in top.

Taptoe blazen en het Wilhelmus zingen
Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door 2 minuten stilte om 20.00 uur. Na de 2 minuten stilte klinkt het Wilhelmus.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven