Ontwikkelingen locatie Trajectum in Rekken


REKKEN – Ondanks corona heeft Trajectum in Rekken toch een aantal mooie ontwikkelingen kunnen realiseren binnen deze locatie. Recent opende een Living Lab. Een plek waar cliënten nieuwe producten op het gebied van ehealth en zorgtechnologie kunnen uitproberen maar ook producten kunnen lenen. “We hebben Virtual Reality programma’s geïntroduceerd in de behandeling, maar ook veel andere nieuwe behandelmodules toegevoegd. Verder hebben we op vier afdelingen comfort rooms kunnen realiseren, prettige en huiselijk ingerichte ruimtes die cliënten mee kunnen helpen om – wanneer de spanning oploopt – weer tot rust te komen door muziek te luisteren of een spelletje te doen”.

Crisisafdeling
Op een van onze afdelingen, waar nieuwe cliënten binnen komen, worden per 1 januari ook cliënten buiten kantoortijden opgenomen. Deze functie is voor cliënten in crisis uitgebreid naar een opnamemogelijkheid van 7×24 uur. “Onze zorg is erop gericht om cliënten, met vaak heel ingewikkeld gedrag, zo goed als mogelijk ‘het gewone leven’ te laten ervaren, ook in een gesloten behandelkliniek waarin alleen de context al beperkingen met zich meebrengt”.

Over de locatie
In Rekken worden cliënten behandeld met gedragsproblemen. De meeste van deze cliënten zijn strafrechtelijk veroordeeld en moeten nu een behandeling krijgen. Cliënten in Rekken wonen op een gesloten afdeling. Cliënten die na hun behandeling toe zijn aan een volgende stap, gaan verder met hun behandeling op een van de andere locaties van Trajectum.

Trajectum
Met zo’n 1600 medewerkers en vanuit 11 locaties, biedt Trajectum behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven