Witstaart ontwerpt, waar jij van droomt


GEESTEREN – Het ontwerp dat van jouw huis je droomhuis maakt. Of een nieuwe werkplek die het beste in je naar boven haalt. Witstaart kan van iedere ruimte iets bijzonders maken, zowel voor zakelijke opdrachtgevers als particulieren. Met een persoonlijke en doelgerichte aanpak gaan ze op zoek naar een ontwerp vol ambitie en verrassende oplossingen. Sinds september 2020 is er nog meer bedrijvigheid op het erf van Hertenhoeve De Lavei in Geesteren. Esther en Wilfred zijn daar Witstaart “innovators van ruimte” gestart.

Weloverwogen keuzes
Esther is interieurarchitect, Wilfred technisch ontwerper en samen maken ze ruimtelijke ontwerpen. Elk ontwerp van Witstaart start door goed te luisteren naar de vraag. Naar aanleiding daarvan worden meerdere varianten geschetst. Zo laten ze zien welke mogelijkheden er zijn en kunnen opdrachtgevers weloverwogen keuzes maken. Op basis van de gemaakte keuzes kan Witstaart het plan verder uitwerken, zover als wenselijk is.

Wilfred neemt met zijn technische achtergrond de bouwkundige uitwerking voor zijn rekening. Hij heeft korte lijntjes met de gemeente Berkelland en kan bijvoorbeeld volledig ontzorgen bij het aanvragen van vergunningen maar ook bij de uitvoering. Esther zoekt bij elk ontwerp de juiste materialen, meubels en verlichting en zorgt dat het ruimtelijk ontwerp optimaal tot z’n recht komt. Het kantoor van Witstaart is voor opdrachtgevers een bron van inspiratie: er zijn voorbeelden van verschillende soorten vloeren, wandafwerkingen, stoffen en mooie materialen voor maatwerk meubels. Dat helpt bij de vele keuzes die gemaakt worden tijdens het ontwerptraject.

Collega’s
Wilfred en Esther zijn opgegroeid op 10 kilometer afstand van elkaar, in het buitengebied van Ruurlo en Geesteren. Als collega’s kwamen ze erachter dat ze dezelfde kijk hebben op veel dingen en samen een perfect team te vormen. Daarop besloten ze in september 2020 de stap te nemen en een eigen bedrijf op te richten met de naam Witstaart. Met gezond verstand en veel ervaring en smaak maken Esther en Wilfred architectonische- en bouwkundige ontwerpen en interieurontwerpen. Een compleet aanbod dus.

Esther: “De combinatie van interieurarchitect en bouwkundige werkt erg goed hebben we gemerkt. Een simpele vraag over inrichting eindigt vaak in een verbouwing met grote ingrepen. En andersom komt een bouwkundig advies nogal eens uit op een compleet ontwerp. Onze kwaliteiten als bouwkundig ontwerper en interieurarchitect vullen elkaar goed aan en zorgen ervoor dat we elk project kunnen doen: Groot of klein, exterieur of interieur, woning of werkomgeving.” Witstaart heeft een vliegende start gemaakt. Er zijn al vele mooie ontwerpen gemaakt voor verschillende woningen in de omgeving, zowel nieuwbouw als verbouw. Maar ook bedrijfspanden ontbreken niet op de lijst. Wilfred: “De omvang van een project is voor ons niet zo belangrijk. We willen van elk ontwerp iets bijzonders maken: Goed doordacht, origineel en vooral een goed antwoord op de vraag. We hopen elke keer weer te verrassen.”

Afgelopen zomer is het achterhuis van de boerderij van Esther omgetoverd tot de fantastische werkplek van Witstaart. Een prachtige plek, tussen de weilanden en boerderijen, waar beiden elke dag weer inspiratie vinden. Wilfred en Esther laten hier perfect zien wat zij belangrijk vinden in hun ontwerpen. Beiden houden ze van bijzondere details, echte materialen gecombineerd met eigentijdse ingrepen. “We zijn er trots op om tussen de herten van De Lavei te kunnen werken, dat zie je terug in onze naam. Witstaart is een jong hertje, dat staat voor nieuw(sgierig), enthousiast, leergierig en ook een tikkie eigenwijs.”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw huis? Neem vrijblijvend contact op met Esther Geerligs en/of Wilfred van Westerhuis.

[email protected]

http://www.witstaart.nl

Door Willy Kok

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven