Witstaart ontwerpt, waar jij van droomt

Door Redactie op 10-04-2021


GEESTEREN – Het ontwerp dat van jouw huis je droomhuis maakt. Of een nieuwe werkplek die het beste in je naar boven haalt. Witstaart kan van iedere ruimte iets bijzonders maken, zowel voor zakelijke opdrachtgevers als particulieren. Met een persoonlijke en doelgerichte aanpak gaan ze op zoek naar een ontwerp vol ambitie en verrassende oplossingen. Sinds september 2020 is er nog meer bedrijvigheid op het erf van Hertenhoeve De Lavei in Geesteren. Esther en Wilfred zijn daar Witstaart “innovators van ruimte” gestart.

Weloverwogen keuzes
Esther is interieurarchitect, Wilfred technisch ontwerper en samen maken ze ruimtelijke ontwerpen. Elk ontwerp van Witstaart start door goed te luisteren naar de vraag. Naar aanleiding daarvan worden meerdere varianten geschetst. Zo laten ze zien welke mogelijkheden er zijn en kunnen opdrachtgevers weloverwogen keuzes maken. Op basis van de gemaakte keuzes kan Witstaart het plan verder uitwerken, zover als wenselijk is.

Wilfred neemt met zijn technische achtergrond de bouwkundige uitwerking voor zijn rekening. Hij heeft korte lijntjes met de gemeente Berkelland en kan bijvoorbeeld volledig ontzorgen bij het aanvragen van vergunningen maar ook bij de uitvoering. Esther zoekt bij elk ontwerp de juiste materialen, meubels en verlichting en zorgt dat het ruimtelijk ontwerp optimaal tot z’n recht komt. Het kantoor van Witstaart is voor opdrachtgevers een bron van inspiratie: er zijn voorbeelden van verschillende soorten vloeren, wandafwerkingen, stoffen en mooie materialen voor maatwerk meubels. Dat helpt bij de vele keuzes die gemaakt worden tijdens het ontwerptraject.

Collega’s
Wilfred en Esther zijn opgegroeid op 10 kilometer afstand van elkaar, in het buitengebied van Ruurlo en Geesteren. Als collega’s kwamen ze erachter dat ze dezelfde kijk hebben op veel dingen en samen een perfect team te vormen. Daarop besloten ze in september 2020 de stap te nemen en een eigen bedrijf op te richten met de naam Witstaart. Met gezond verstand en veel ervaring en smaak maken Esther en Wilfred architectonische- en bouwkundige ontwerpen en interieurontwerpen. Een compleet aanbod dus.

Esther: “De combinatie van interieurarchitect en bouwkundige werkt erg goed hebben we gemerkt. Een simpele vraag over inrichting eindigt vaak in een verbouwing met grote ingrepen. En andersom komt een bouwkundig advies nogal eens uit op een compleet ontwerp. Onze kwaliteiten als bouwkundig ontwerper en interieurarchitect vullen elkaar goed aan en zorgen ervoor dat we elk project kunnen doen: Groot of klein, exterieur of interieur, woning of werkomgeving.” Witstaart heeft een vliegende start gemaakt. Er zijn al vele mooie ontwerpen gemaakt voor verschillende woningen in de omgeving, zowel nieuwbouw als verbouw. Maar ook bedrijfspanden ontbreken niet op de lijst. Wilfred: “De omvang van een project is voor ons niet zo belangrijk. We willen van elk ontwerp iets bijzonders maken: Goed doordacht, origineel en vooral een goed antwoord op de vraag. We hopen elke keer weer te verrassen.”

Afgelopen zomer is het achterhuis van de boerderij van Esther omgetoverd tot de fantastische werkplek van Witstaart. Een prachtige plek, tussen de weilanden en boerderijen, waar beiden elke dag weer inspiratie vinden. Wilfred en Esther laten hier perfect zien wat zij belangrijk vinden in hun ontwerpen. Beiden houden ze van bijzondere details, echte materialen gecombineerd met eigentijdse ingrepen. “We zijn er trots op om tussen de herten van De Lavei te kunnen werken, dat zie je terug in onze naam. Witstaart is een jong hertje, dat staat voor nieuw(sgierig), enthousiast, leergierig en ook een tikkie eigenwijs.”

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw huis? Neem vrijblijvend contact op met Esther Geerligs en/of Wilfred van Westerhuis.

[email protected]

http://www.witstaart.nl

Door Willy Kok

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Nieuwe docent Portretschilderen bij Kunstkring Ruurlo
RUURLO – Op zaterdag 12 juni biedt KunstKring Ruurlo een workshop-dag aan waarop kennisgemaakt kan worden met de nieuwe docent Portretschilderen Teod......
Lees verder »

Digitheek nieuw onderdeel van Bibliotheek
BERKELLAND - De Bibliotheek Oost-Achterhoek gaat haar dienstverlening uitbreiden met een Digitheek. In de Digitheek kunnen korte workshops op digitaa......
Lees verder »

Irene van der Aart te gast in Lichtenvoordse bieb
BERKELLAND  – Donderdag 17 juni a.s. zal Irene van der Aart, schrijfster, theatermaker en columniste van de Gelderlander, haar opwachting maken ......
Lees verder »

Rabarbara geeft online schrijfraad
BERKELLAND – Donderdagochtend 20 mei verzorgt Barbara Pavinati online schrijfspreekuren. Iedereen die verhalen, poëzie of zelfs boeken schrijft is va......
Lees verder »

De Zwarte Cross Talententuin verdiept en verbreedt met nieuwe talenten én nieuwe disciplines
ACHTERHIOEK - Beeldend kunstenares Maudy Alferink, wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inline skater Stefan Selders en snowboar......
Lees verder »

Gezocht: local talent uit Berkelland 14-27 jaar
BERKELLAND - Ken jij  jongeren tussen de 14-27 jaar die houden van dans, theater, muziek, presenteren, fashion of anderen helpen? Of ken je jong......
Lees verder »

Dauwzwemmen in Ruurlo
RUURLO - Op 13 mei, Hemelvaartsdag,  kun je in Zwembad De Meene in Ruurlo dauwzwemmen.  Je kunt dan zwemmen vanaf 06:00 uur, let op je dien......
Lees verder »

Onderzoek behoefte binnensportaccommodaties en samenwerkingen van start met ‘Binnensport Eibergen beweegt mee!’
EIBERGEN - Wat is met het oog op de toekomst in Eibergen nodig om te kunnen blijven (binnen)sporten en te bewegen? En welke samenwerkingen tussen ver......
Lees verder »

Aanvragen eenmalige subsidie corona kan nog tot 12 mei
BERKELLAND - De eenmalige bijdrage voor horecabedrijven, niet-essentiële winkels, contactberoepen, sportscholen en verenigingen en stichtingen op het......
Lees verder »

Onderzoek naar netcongestie in de Achterhoek
ACHTERHOEK - In opdracht van provincie Gelderland wordt onderzocht welke concrete en innovatieve oplossingen er zijn om ondanks de volle netten toch ......
Lees verder »

Statiegeldactie voor jeugdevenement bij v.v. Ruurlo
RUURLO - Samen met supermarkt Coop Ruurlo zamelt voetbalvereniging Ruurlo tot 1 juni statiegeldflessen in. De opbrengst is voor het jeugdevenement ti......
Lees verder »

Wie weet meer te vertellen over deze historische foto’s?
NEEDE - Het 4 en 5 mei comité Neede heeft deze foto's in het archief. Bij het comité is echter niet bekend wie er op staan en bij welke gelegenheid z......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Dummelig
NEEDE - An `t woord dummelig mos ik denken toen Rutte zich noa een wekke al neet mear kon herinneren wat e zeg had. Vrogger heb ik in `t mooie Reurle......
Lees verder »

Fratsen wetten en regels
NEEDE - Wetten en regels wurdt in disse tied sneller an e past as ooit te veuren. Veural degene die `t veur `t zeggen hebt past constant de regels en ......
Lees verder »

Fratsen aparte dinge
NEEDE - In disse wondere aparte tied van beparkingen hebt wij ok allemoale iets mear tied um te leazen. As ie vulle least wurd ie vanzelf ok luk wieze......
Lees verder »

Fratsen gelukkig
NEEDE - Gelukkig moar `t nieuwe joar kump deran, 2020 was achterof eigenlijk `n joar vol gemas. Deur `t virus kwam onze dagelijkse gang van zaken behe......
Lees verder »

NUB TV

Bernard Vreemann van Café De Ruif: “Ik weet niet of deze versoepelingen wel rendabel voor ons zijn”


NEEDE – De horeca mag na maanden weer een klein beetje open, maar de kasteleins lopen nog niet de polonaise. Wij spraken Bernard Vreemann van Café de Ruif direct na de persconferentie van premier Mark Rutte. “Rutte doet net of hij een hele hand geeft, maar hij geeft maar een vingertopje. De horeca in de steden hebben dagtoerisme, dus die hebben hier zeker wat aan, maar hier in de Achterhoek is dat helemaal niet ht geval. Iedereen werkt hier doorgaans tot 17.00 uur en dan moeten wij om 18.00 uur alweer dicht. Ik heb geen idee of dit voor ons rendabel is”. Laat Bernard weten. Veel horeca ondernemers zijn het met de Needse kastelein eens. Misset Horeca schrijft “Dit is geen versoepeling, maar een vernedering”. Collega Valentijn ter Braack van Café Vally’s is het met hem eens, “In de weekenden is voor ons 12.00 tot 18.00 uur te doen, door de weeks absoluut niet. En met deze regels moeten we wederom politieagent spelen”. Valentijn en Bernard nodigen Mark Rutte van harte uit om in Neede te komen kijken hoe deze regels in de praktijk zullen gaan werken.

Bernard is niet bang voor een nieuwe volledige sluiting. “Nee dat is maatschappelijk helemaal niet te verantwoorden, dan hadden we beter een paar weken kunnen wachten en dan alles volledig open gooien”. Hij is ook blij dat de fieldlabs festivals niet door gaan “Zelf ben ik festival gek, maar dit klopte gewoon niet. Festivals met 10.000 man terwijl wij als kroegeigenaren in vergelijking helemaal niets mogen”. 

Uit de krant

Bevrijd je computer
EIBERGEN - Helaas kun je niet oneindig je foto’s en documenten op je computer blijven opslaan. De opslagschijf is een keer vol, maar gelukkig zijn da......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Taza Borculo
 Nieuws uit Berkelland helpt Taza Borculo BORCULO - Het zal voor veel mensen een rustige jaarwisseling worden. In alle opzichten anders dan anders. E......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01
Nieuws uit Berkelland helpt: Proeflokaal01 Net als met Kerst zullen wij weer heerlijke borrelplankjes voor jullie bereiden voor Oudejaarsdag! Een heer......
Lees verder »

Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice
Nieuws uit Berkelland helpt: Ten Haken Foodservice NEEDE - Wij verkopen op 31 december aan de Borculoseweg ( bij het ijzeren hek naast de AH) oliebol......
Lees verder »

Online Muziekbingo bij De Klok in Eibergen
EIBERGEN - In deze rare tijden is het voor ondernemers erg belangrijk om creatief te zijn. Ook vele ondernemers uit Eibergen komen met leuke en uniek......
Lees verder »