Bevrijdingsdag uitstapje met De Zonnebloem

EIBERGEN – De Zonnebloem zoekt en vindt verbinding en samen zorgen ze voor veel blijde gezichten. Verbinding met elkaar zoeken is extra belangrijk, juist in deze tijd van eenzaamheid, leven in een isolement en soms angst. De organisaties van De Zonnebloem Eibergen, Electrocar Eibergen en Estinea hebben de handen ineen geslagen om op Bevrijdingsdag deelnemers van Zonnebloem een leuk opkikkertje te bezorgen. Een cadeautje, dat vrijheid symboliseert en bedoeld is om de kwetsbare medemens een hart onder de riem te steken.

Electrocar
Het initiatief van De Zonnebloem om juist op Bevrijdingsdag mensen te verrassen, kreeg alle steun van Stichting Electrocar Eibergen en Estinea. Gezamenlijk zorgden ze voor een leuke ‘bevrijdingsverrassing’! Deze bestond uit een brief met daarbij GRATIS waardebonnen voor een kopje koffie/cappuccino/thee met een taartje erbij te gebruiken bij Tante Truus (Top Art winkel) aan de Nieuwstraat 33 in Eibergen. En hoe komt men van A naar B….. ? met de ECE! Om de dit mogelijk te maken zullen vrijwillig(st)ers van de Electrocar zich inzetten om de deelnemers van De Zonnebloem te vervoeren vanaf huisadres naar Tante Truus en v.v. De tegoed bon is de hele zomer geldig en kan tot en met 15 oktober verzilverd worden. Wel dient men rekening te houden met het op het moment geldende coronaregels, de rijtijden van de Electrocar en openingstijden van Tante Truus.

Estinea
Om er een extra feestelijk tintje aan te geven, werden als voorproefje de brieven vergezeld met een heerlijke muffin, versierd in de rood-wit-blauw kleuren. Estinea ondersteunt mensen met een verstandelijk beperking. Zij hebben zich met veel enthousiasme, gedrevenheid en verantwoordelijks gevoel ingezet om deze verrassing mede mogelijk te maken. Juist de combinatie dat mensen met een verstandelijke beperking zich inzetten voor hun medemens, die te kampen heeft met fysieke beperkingen is heel bijzonder. Elkaar kunnen helpen en ondersteunen, met name in deze moeilijke tijd, houdt ons allen staande. Een actie die niet alleen leuk is voor de ontvanger, maar ook de medewerkers van Estinea. Zij vervulden deze taak met heel veel plezier en toverden hiermee een glimlach op vele gezichten. Meedoen in de samenleving is belangrijk voor iedereen, ook als je een beperking hebt. Zonnebloem hoopt dat vele gasten gebruik zullen maken van deze waardebonnen en gaan genieten van een gezellig uitstapje. Meer informatie over De Zonnebloem of deze actie: mail [email protected] of bel Frieda van Enk 0545 – 477815.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven