De leukste picknickbelevenis van Berkelland bij “Lunchroom-Brasserie Lievestro”


RUURLO – Vandaag ben ik bij Lunchroom-Brasserie Lievestro in het schitterende dorp Ruurlo. Ik ga mij laten verrassen met een lokaal uitje. Er kan gekozen worden uit fiets- en wandeltochten met een heerlijke picknick voor onderweg. Maar eerst maar eens beginnen met een kop heerlijke koffie en huisgemaakte appeltaart om de dag goed te starten. Onder het genot van de koffie vragen we aan Hermien wat een leuke tocht is voor ons, dit omdat we de omgeving al aardig kennen. We krijgen de tip een mooie wandeling te gaan maken. Nu alleen nog kiezen hoeveel kilometer we willen lopen. De afstanden zijn 6,5, 8, 14,5 of 16 km. We besluiten tot een wandeling van 14,5 km. Deze wandeling heeft een tussenstop na 8 km bij de lunchroom waar een heerlijke lunchbox op ons staat te wachten of die we mee kunnen nemen voor tijdens de tweede etappe van 6,5 km. De lunch is handig verpakt in een tasje dat zo mee kan in onze rugzak.

Tal van leuke plekjes
Mooie wandelpicknick De wandeling is verrassend, het voorjaar is een prachtige tijd voor een mooie wandelpicknick. De lunch is goed, de tas is goed gevuld met verse jus, een broodje zalm, een wrap met kip en pesto, een sandwich, zoete lekkernijen en vers fruit. Vandaag is het genieten van het ontluikende groen, de prachtige kleuren, de eerste zonnestralen en de frisse buitenlucht. En natuurlijk heel veel lekkers. Tussen de weilanden, kijkend naar de dartelende lammetjes in de wei en luisterend naar de vogels die een waar concert geven. Ik geniet volop, onderweg zijn er tal van leuke plekjes om even te stoppen. Heerlijk even zitten aan de voet van een mooie oude boom en wegdromen door te kijken naar de wolken. Een bankje in het bos of aan de rand van de een sloot waar de eerste kikkers al weer flink aan het kwaken zijn . De prachtige heggen en bijzondere doorkijkjes. Ondanks dat ik de omgeving goed ken heb ik genoten en werd ik enorm verrast.

Fietstocht
Fietstocht Bij Lievestro kun je ook kiezen voor een leuke fietstocht door de omgeving, er zijn routes met afstanden variërend tussen 13 en 72 km. Je kunt een route kiezen langs de kastelen in Vorden: Wichmond en Wildenborg, maar er is ook een volksverhalenroute rond Lochem of een Ontdek de Achterhoek route. Er zijn 9 leuke fietsroutes om uit te kiezen. Voor tijdens fietstocht is er de picknicklunch om mee te nemen. Mocht je met de elektrische fiets komen, er is een oplaadpunt aanwezig. Om de dag helemaal goed af te sluiten raadt Henri ons de hoofdgerechtenplank aan. Een mooie plank boordevol met lekkers. Zoals schnitzel, kipsaté, biefstukreepjes en varkenshaas, aardappelkroket en patat, rauwkost en warme groente en sausjes en natuurlijk een verrassend toetje van de chef. Familiebedrijf Luchroom-Brasserie Lievestro is een echt familiebedrijf, je kunt er terecht voor een heerlijke lunch, maar ook een ontbijt op bed of een lekkere brunch. Maar ook voor een romantische date heeft Lunchroom-Brasserie Lievestro een leuke tas met hartverwarmende lekkernijen. Zoals croissants, gebak met Limoncello en Monchou. Gerben of Mariëlle kunnen je een goed advies geven zodat jij je geliefde kunt verleiden met heerlijk eten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven