Dennis Arentsen en voetbal noem je in een adem

Door Redactie op 08-05-2021


BORCULO – Als je het amateurvoetbal in Berkelland volgt bestaat het niet als je hem niet kent. Ondanks dat hij nog maar begin veertig is, kent iedereen voetbaldier Dennis Arentsen. Inmiddels heeft hij ook al bij heel wat Berkellandse clubs gewerkt. Op dit moment is hij trainer van v.v. DEO in de Dijkhoek, zijn eerste seizoen daar viel door corona volledig in het water. Dennis heeft echter verlengt en dus gaat hij proberen om in het seizoen 2021/2022 de ingeslagen weg weer op de pakken.

Opgegroeid in Haarlo
Dennis groeit op in Haarlo, maar woont inmiddels al weer een hele tijd in Borculo. In Haarlo voetbalde hij, daar moest hij op jonge leeftijd wegens een zware blessure al meestoppen. In de jaren daarna was Dennis leider van Haarlo 1. Door de jaren heen werd hij meer en meer het gezicht van het eerste elftal van de Haarloërs. Als leider functioneerde hij uitstekend en de trainers waarmee hij samenwerkte waren altijd vol lof over hem. Toch kriebelde het trainersvak ook bij hem. Binnen Haarlo maakte hij daarom de overstap van leider naar trainer. Van leider van het eerste, naar trainer van het dames elftal. Dit bleef niet onopgemerkt in de regio. Want na drie seizoen Haarlo Dames belde Sportclub Neede, of hij daar het dames team onder zij hoede wilde nemen. Voor Dennis een stapje omhoog. Hij beleefde een mooi jaar op Sportpark ’t Haantje, leerde nieuwe mensen kennen en deed met zijn elftal tot aan het einde van de competitie mee om het kampioenschap.

Cursus en stage
Tijdens het seizoen in Neede werd het voor Dennis wel duidelijk dat het verder wilde in het trainersvak, voor zich zelf had hij meteen een heel duidelijke ambitie. Hij wilde hoofdtrainer worden, daarvoor moest hij natuurlijk wel zorgen dat hij de juiste papier zou gaan halen. Dennis nam na een seizoen afscheid van Sportclub Neede, meldde zich aan voor de cursus die in de volksmond nog altijd Trainer/Coach 3 heet en zocht een stageplek. Hoe anders kon het ook dan dat Dennis stage ging lopen bij zijn eigen Haarlo. Hoofdtrainer Dick Makkink zag hem als welkome aanvulling van zijn technisch staf. Arentsen beleefde met Makkink en Haarlo een geweldig jaar.

Op eigen benen
Aan het eind van het seizoen deed Dennis examen bij de KNVB en behaalde hij het felbegeerde diploma. Vrijwel tegelijkertijd belde Andre Voortman hem op. Voortman en Arentsen kenden elkaar goed omdat Voortman een aantal jaren Haarlo 1 onder zijn hoede had gehad. Voortman was benadert door GSV’63 om daar hooftrainer te worden. Voortman wilde dat wel, op voorwaarden dat hij het niet alleen hoefde te doen. Als ondernemer kon Andre niet garanderen dat hij drie keer per week op Sportpark de Brouwer in Geesteren zou kunnen zijn. Andre zag in Dennis een uitstekende partner. En zo geschiedde het. Voortman en Arentsen vormden een trainersduo. Twee jaar stonden de heren met elkaar voor de groep, daarna besloot Voortman te vertrekken. Vanaf dat moment stond Dennis op eigen bennen. Uiteindelijk heeft Dennis vier seizoen bij GSV’63 gezeten, met hoogte en dieptepunten. Op het moment dat hij zijn vertrek aankondigde stond de ploeg er uitstekend voor. “Als we in de vier jaar hadden willen promoveren, dan was mijn laatste seizoen absoluut het seizoen waarin we het hadden moeten doen”. Helaas kwam het niet zover, corona zorgde er voor dat de competitie voortijdig werd beëindigd.

Volgende stap
De volgende stap voor de jonge Borculoër werd DEO. “Best bijzonder, mijn eerste duel als hoofdtrainer van GSV’63 speelde ik tegen DEO, het laatste duel ook….”. Toeval bestaat niet zeggen ze weleens. Vrienden van Dennis vroegen zich weleens af waarom hij een stap achteruit deed, DEO bevond zich op het moment dat Dennis het contract ondertekende bij de Dijkhoekers immers onder in de 5de klasse, terwijl GSV mee deed om de promotie. Dennis vertelde dan steevast het zelfde verhaal aan zijn vrienden. “DEO heeft potentie, er komt een goede jeugd aan, er komen jongens terug van een blessure en een aantal jongens besloot juist vanuit een andere vereniging bij DEO te gaan spelen”. De visie van Dennis bleek juist, de eerste 4 competitieduels won Dennis met DEO. Daar bleef het bij, de competitie werd wederom beëindigd. DEO en Dennis gaan het aankomende seizoen met elkaar door, dan mag hij verder bouwen aan zijn team.

Toekomst
Dennis lijkt een trainer die zich thuis voelt bij de dorpsclubs. In het verleden zagen we dit bijvoorbeeld ook bij Tonnie Schuurman en Dick Makkink. Deze heren hebben een lange staat van dienst bij een groot aantal clubs in de regio. Op de vraag of Dennis de nieuwe generatie is van deze twee heren wil hij best bevestigend antwoorden. “Toen ik bij GSV zat zei ik altijd dat ik niet dichter in de buurt kon komen te werken als daar, echter is DEO nog dichterbij huis. Ik denk inderdaad dat ik wel zo’n type trainer ben. De clubs in onze gemeente hoeven dus in de toekomst zeker niet zonder trainer te zitten. Dennis is nog jong en denkt nog lang niet aan stoppen.

 

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Vanaf volgende week weer met de bus van Borculo naar Deventer
BORCULO - De nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen in de Achterhoek gaat volgende week in. Vervoerder Arriva heeft verschillende tijden en rou......
Lees verder »

Column: Mijn prins in de witte Ford
NEEDE - Al eventjes woon ik als vrijgezel in Neede. Een prima plek om vanuit daar het date-leven van deze tijd te ontdekken. Helaas heeft de online z......
Lees verder »

Lynn Bouwmeester pakt 3e prijs
NEEDE - Op het dressuurconcours in Heeten is Lynn Bouwmeester afgelopen weekend gestart met haar paard Mon Chardonnay. Ze reden mee in de klasse L1 e......
Lees verder »

GSV’63 gaat oliebollen verkopen
GEESTEREN - Op zondag 11 december gaat GSV’63 weer oliebollen verkopen. “Na het succes en de goede smaak van vorige jaren ook dit jaar weer heerlijke......
Lees verder »

Marieke van Laarhoven-Lodeweges uit Ruurlo is als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club
RUURLO - Een vakantie boeken bij Marieke staat voor onbezorgd op reis gaan. Want als persoonlijke reisadviseur regelt de Ruurlose de vakantiereis van......
Lees verder »

Schuurman BZC thuis onderuit tegen JAWS Amsterdam
BORCULO - In zwembad ‘t Timpke heeft Schuurman BZC het in de waterpolo eerstedivisie af moeten leggen tegen het hoger geklasseerde JAWS Amsterdam. Na ......
Lees verder »

Repair Café Berkelland spaart vaak uw portemonnee en het milieu
BORCULO - Waarom een defect apparaat of botte gereedschappen meteen afdanken als deze nog gemakkelijk een tweede leven aan kunnen? Het spaart vaak uw ......
Lees verder »

Lessons & Carols wordt een traditie in de Dorpskerk Ruurlo
RUURLO - Op zondagavond 11 december is er weer een uitvoering van Lessons & Carols, met liederen en lezingen in de sfeer van Kerst. Er is inmidde......
Lees verder »

Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar
BERKELLAND  - Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Gelderland gemiddeld 8 minuten wachten tot de dienstdoende hui......
Lees verder »

Kinderen Eibergen en Beltrum kunnen schaatsen
EIBERGEN/BELTRUM - Op maandag 28 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2022 voor de kinderen uit Eibergen en Beltrum. Jaarlij......
Lees verder »

Leo van Leijsen praat over de kerken van het Midden-Oosten in Beltrum
BELTRUM - Onder deze titel zal Leo van Leijsen op dinsdag 17 januari 2023 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek g......
Lees verder »

Politieke Avond op 6 december
BERKELLAND - Op dinsdag 6 december is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politie......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »