Dennis Arentsen en voetbal noem je in een adem


BORCULO – Als je het amateurvoetbal in Berkelland volgt bestaat het niet als je hem niet kent. Ondanks dat hij nog maar begin veertig is, kent iedereen voetbaldier Dennis Arentsen. Inmiddels heeft hij ook al bij heel wat Berkellandse clubs gewerkt. Op dit moment is hij trainer van v.v. DEO in de Dijkhoek, zijn eerste seizoen daar viel door corona volledig in het water. Dennis heeft echter verlengt en dus gaat hij proberen om in het seizoen 2021/2022 de ingeslagen weg weer op de pakken.

Opgegroeid in Haarlo
Dennis groeit op in Haarlo, maar woont inmiddels al weer een hele tijd in Borculo. In Haarlo voetbalde hij, daar moest hij op jonge leeftijd wegens een zware blessure al meestoppen. In de jaren daarna was Dennis leider van Haarlo 1. Door de jaren heen werd hij meer en meer het gezicht van het eerste elftal van de Haarloërs. Als leider functioneerde hij uitstekend en de trainers waarmee hij samenwerkte waren altijd vol lof over hem. Toch kriebelde het trainersvak ook bij hem. Binnen Haarlo maakte hij daarom de overstap van leider naar trainer. Van leider van het eerste, naar trainer van het dames elftal. Dit bleef niet onopgemerkt in de regio. Want na drie seizoen Haarlo Dames belde Sportclub Neede, of hij daar het dames team onder zij hoede wilde nemen. Voor Dennis een stapje omhoog. Hij beleefde een mooi jaar op Sportpark ’t Haantje, leerde nieuwe mensen kennen en deed met zijn elftal tot aan het einde van de competitie mee om het kampioenschap.

Cursus en stage
Tijdens het seizoen in Neede werd het voor Dennis wel duidelijk dat het verder wilde in het trainersvak, voor zich zelf had hij meteen een heel duidelijke ambitie. Hij wilde hoofdtrainer worden, daarvoor moest hij natuurlijk wel zorgen dat hij de juiste papier zou gaan halen. Dennis nam na een seizoen afscheid van Sportclub Neede, meldde zich aan voor de cursus die in de volksmond nog altijd Trainer/Coach 3 heet en zocht een stageplek. Hoe anders kon het ook dan dat Dennis stage ging lopen bij zijn eigen Haarlo. Hoofdtrainer Dick Makkink zag hem als welkome aanvulling van zijn technisch staf. Arentsen beleefde met Makkink en Haarlo een geweldig jaar.

Op eigen benen
Aan het eind van het seizoen deed Dennis examen bij de KNVB en behaalde hij het felbegeerde diploma. Vrijwel tegelijkertijd belde Andre Voortman hem op. Voortman en Arentsen kenden elkaar goed omdat Voortman een aantal jaren Haarlo 1 onder zijn hoede had gehad. Voortman was benadert door GSV’63 om daar hooftrainer te worden. Voortman wilde dat wel, op voorwaarden dat hij het niet alleen hoefde te doen. Als ondernemer kon Andre niet garanderen dat hij drie keer per week op Sportpark de Brouwer in Geesteren zou kunnen zijn. Andre zag in Dennis een uitstekende partner. En zo geschiedde het. Voortman en Arentsen vormden een trainersduo. Twee jaar stonden de heren met elkaar voor de groep, daarna besloot Voortman te vertrekken. Vanaf dat moment stond Dennis op eigen bennen. Uiteindelijk heeft Dennis vier seizoen bij GSV’63 gezeten, met hoogte en dieptepunten. Op het moment dat hij zijn vertrek aankondigde stond de ploeg er uitstekend voor. “Als we in de vier jaar hadden willen promoveren, dan was mijn laatste seizoen absoluut het seizoen waarin we het hadden moeten doen”. Helaas kwam het niet zover, corona zorgde er voor dat de competitie voortijdig werd beëindigd.

Volgende stap
De volgende stap voor de jonge Borculoër werd DEO. “Best bijzonder, mijn eerste duel als hoofdtrainer van GSV’63 speelde ik tegen DEO, het laatste duel ook….”. Toeval bestaat niet zeggen ze weleens. Vrienden van Dennis vroegen zich weleens af waarom hij een stap achteruit deed, DEO bevond zich op het moment dat Dennis het contract ondertekende bij de Dijkhoekers immers onder in de 5de klasse, terwijl GSV mee deed om de promotie. Dennis vertelde dan steevast het zelfde verhaal aan zijn vrienden. “DEO heeft potentie, er komt een goede jeugd aan, er komen jongens terug van een blessure en een aantal jongens besloot juist vanuit een andere vereniging bij DEO te gaan spelen”. De visie van Dennis bleek juist, de eerste 4 competitieduels won Dennis met DEO. Daar bleef het bij, de competitie werd wederom beëindigd. DEO en Dennis gaan het aankomende seizoen met elkaar door, dan mag hij verder bouwen aan zijn team.

Toekomst
Dennis lijkt een trainer die zich thuis voelt bij de dorpsclubs. In het verleden zagen we dit bijvoorbeeld ook bij Tonnie Schuurman en Dick Makkink. Deze heren hebben een lange staat van dienst bij een groot aantal clubs in de regio. Op de vraag of Dennis de nieuwe generatie is van deze twee heren wil hij best bevestigend antwoorden. “Toen ik bij GSV zat zei ik altijd dat ik niet dichter in de buurt kon komen te werken als daar, echter is DEO nog dichterbij huis. Ik denk inderdaad dat ik wel zo’n type trainer ben. De clubs in onze gemeente hoeven dus in de toekomst zeker niet zonder trainer te zitten. Dennis is nog jong en denkt nog lang niet aan stoppen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven