Help, ik moet een bril!


BORCULO – Herken je dit, of stel jij het ook nog even uit? Ik kan het echt niet langer uitstellen, keer op keer doe ik dat, maar ik kan al een tijdje niet meer goed lezen. Maar ik en een bril…..

Piepkleine en wazige lettertjes
Thuis gebruik ik de leesbril van manlief voor die piepkleine en wazige lettertjes. Op het werk zit ik met mijn neus soms bijna tegen het beeldscherm en ’s avonds in bed als ik een boek lees, houd ik het boek steeds verder van mij af. Mijn telefoon houdt ik op armlengte afstand en ik knijp een oog dicht om het beter te kunnen lezen. Tja, en dan komt er een moment dat je merkt dat het eigenlijk niet zo verder kan. Uitstellen is geen optie meer….Maar brillen staan mij niet goed, ik vind ze saai en suf, daarom heb ik het al keer op keer uitgesteld. Nee, zie je mij al een leesbril aan een touwtje om mijn nek, meteen zie ik eruit als bejaard. Of een bril die je altijd op hebt, he jakkes, nee ik moet er echt niet aan denken! Een regenachtige dag, vieze natte glazen vol met druppels, getver de getver, je kan even niks meer zien…. Of als je een beker koffie drinkt, dat spontaan je brilglazen beslaan. Of de bril op het puntje van je neus en er als een nerd uitzien. Nee, ik ben geen fan van een bril.

Hoofdpijn
Door nog langer uitstel krijg ik vermoeide en branderige ogen en vaak ook hoofdpijn. Pff wat een dilemma’s. Ik wil geen bril maar…..toch zal ik er ook echt aan moeten geloven. Dan toch de stoute schoenen maar aan en eens kijken wat de Pearle in Borculo mij kan bieden, het is om dat het moet…. Maar liever nee, toch niet. Na een afspraak gemaakt te hebben ga ik naar de Pearle, wat een prachtige zaak, en zoveel keus. En nog leuke brillen ook! ook dat ik eigenlijk niet zit te wachten op een bril. Ze nam me mee naar achteren waar mijn ogen gemeten werden. Ook moest ik kijken naar stipjes en kleurtjes en mijn oogdruk werd gemeten met een pufje lucht. Daarna werd er met van die glaasjes gekeken welke brilsterkte er bij mij past en of ik een bril nodig heb voor alleen lezen of ook voor ver af….. Pff, gelukkig het valt mee, alleen voor lezen heb ik een bril nodig. Nu alleen nog maar een leuke bril uitzoeken maar dat is dus nog best lastig. Deze bril of toch deze? Moet ik kiezen voor die blauwe of die gekke gele bril. Welk montuur past bij mijn gezicht. Moet ik kiezen voor het ronde model? Of toch die hoekige? Een bril uitzoeken… ik wordt er tureluurs van. Maar na een aantal brillen gepast te hebben en een vakkundig advies van Martine heb ik een hele leuke hippe bril uitgezocht. Volgende week kan ik mijn bril, iets dat eigenlijk al veel eerder had moeten doen.

Van computerbrillen tot zonnebrillen
Sinds december 2019 is Pearl in Borculo gevestigd. Martine, Jan, Samentha en Sjoerd werken graag in de mooie overzichtelijke optiekzaak waar ze je graag van een goed advies voorzien. Het assortiment bestaat uit vele soorten lenzen en brillen. Van computerbrillen tot zonnebrillen en van daglenzen tot multifocale lenzen . Zij nemen alle tijd voor je en voorzien je van een goed advies. De collectie brillen is groot en van huismerk tot populaire en bekende merken. Er is zelfs een Pearle to go, in 1 uur een nieuwe bril op sterkte. Ideaal wanneer je niet wilt wachten op je nieuwe bril of als je bril kapot is en je toch snel een nieuwe nodig hebt.

Wil je meer informatie kijk op http://www.pearle.nl of bel 0545 271359

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven