Help, ik moet een bril!

Door Redactie op 08-05-2021


BORCULO – Herken je dit, of stel jij het ook nog even uit? Ik kan het echt niet langer uitstellen, keer op keer doe ik dat, maar ik kan al een tijdje niet meer goed lezen. Maar ik en een bril…..

Piepkleine en wazige lettertjes
Thuis gebruik ik de leesbril van manlief voor die piepkleine en wazige lettertjes. Op het werk zit ik met mijn neus soms bijna tegen het beeldscherm en ’s avonds in bed als ik een boek lees, houd ik het boek steeds verder van mij af. Mijn telefoon houdt ik op armlengte afstand en ik knijp een oog dicht om het beter te kunnen lezen. Tja, en dan komt er een moment dat je merkt dat het eigenlijk niet zo verder kan. Uitstellen is geen optie meer….Maar brillen staan mij niet goed, ik vind ze saai en suf, daarom heb ik het al keer op keer uitgesteld. Nee, zie je mij al een leesbril aan een touwtje om mijn nek, meteen zie ik eruit als bejaard. Of een bril die je altijd op hebt, he jakkes, nee ik moet er echt niet aan denken! Een regenachtige dag, vieze natte glazen vol met druppels, getver de getver, je kan even niks meer zien…. Of als je een beker koffie drinkt, dat spontaan je brilglazen beslaan. Of de bril op het puntje van je neus en er als een nerd uitzien. Nee, ik ben geen fan van een bril.

Hoofdpijn
Door nog langer uitstel krijg ik vermoeide en branderige ogen en vaak ook hoofdpijn. Pff wat een dilemma’s. Ik wil geen bril maar…..toch zal ik er ook echt aan moeten geloven. Dan toch de stoute schoenen maar aan en eens kijken wat de Pearle in Borculo mij kan bieden, het is om dat het moet…. Maar liever nee, toch niet. Na een afspraak gemaakt te hebben ga ik naar de Pearle, wat een prachtige zaak, en zoveel keus. En nog leuke brillen ook! ook dat ik eigenlijk niet zit te wachten op een bril. Ze nam me mee naar achteren waar mijn ogen gemeten werden. Ook moest ik kijken naar stipjes en kleurtjes en mijn oogdruk werd gemeten met een pufje lucht. Daarna werd er met van die glaasjes gekeken welke brilsterkte er bij mij past en of ik een bril nodig heb voor alleen lezen of ook voor ver af….. Pff, gelukkig het valt mee, alleen voor lezen heb ik een bril nodig. Nu alleen nog maar een leuke bril uitzoeken maar dat is dus nog best lastig. Deze bril of toch deze? Moet ik kiezen voor die blauwe of die gekke gele bril. Welk montuur past bij mijn gezicht. Moet ik kiezen voor het ronde model? Of toch die hoekige? Een bril uitzoeken… ik wordt er tureluurs van. Maar na een aantal brillen gepast te hebben en een vakkundig advies van Martine heb ik een hele leuke hippe bril uitgezocht. Volgende week kan ik mijn bril, iets dat eigenlijk al veel eerder had moeten doen.

Van computerbrillen tot zonnebrillen
Sinds december 2019 is Pearl in Borculo gevestigd. Martine, Jan, Samentha en Sjoerd werken graag in de mooie overzichtelijke optiekzaak waar ze je graag van een goed advies voorzien. Het assortiment bestaat uit vele soorten lenzen en brillen. Van computerbrillen tot zonnebrillen en van daglenzen tot multifocale lenzen . Zij nemen alle tijd voor je en voorzien je van een goed advies. De collectie brillen is groot en van huismerk tot populaire en bekende merken. Er is zelfs een Pearle to go, in 1 uur een nieuwe bril op sterkte. Ideaal wanneer je niet wilt wachten op je nieuwe bril of als je bril kapot is en je toch snel een nieuwe nodig hebt.

Wil je meer informatie kijk op http://www.pearle.nl of bel 0545 271359

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Schoorsteenbrand aan Manpadweg in Ruurlo
RUURLO - De brandweer van Ruurlo is woensdag 1 december gealarmeerd voor een schoorsteenbrand op de Manpadweg. De melding werd om 17:34 via het P2000......
Lees verder »

Inzameling Voedselbank in Neede op zondag 5 december
NEEDE - "Wat zijn we enorm blij met alle gulle en trouwe voedselbankgevers in Neede. Mede dankzij u konden we afgelopen maand weer flink inkopen doen......
Lees verder »

Duitse vrachtwagen gestrand op de N18 bij Eibergen
EIBERGEN - Een uit Duitsland afkomstige vrachtwagen heeft maandagmorgen voor commotie gezorgd op de N18 bij Eibergen. Het voorwiel van de vrachtwagen......
Lees verder »

Lezing Sint Petersburg in Ruurlo
RUURLO – in een tijd waarin reizen niet meer zo vanzelfsprekend is biedt deze lezing van Sjoerd Kuipers op dinsdag 14 december bezoekers gelegenheid ......
Lees verder »

Zondagmiddagconcert Haytham Safia Qu4rtet
RUURLO – In de aanloop naar de feestdagen organiseert KunstKring Ruurlo op zondagmiddag 12 december een bijzonder concert met verbindende wereldmuzie......
Lees verder »

Keiko vermist in Ruurlo
RUURLO - Sinds zaterdagavond 22.00 uur is poes Keiko vermist vanaf de Morsdijk in Ruurlo. Heb jij Keiko gezien? ......
Lees verder »

Midwinterhoornwandeling in Beltrum op 5 december 2021 afgelast
BELTRUM - Langs deze weg wil de organisatie laten weten dat de midwinterhoornwandeling in Beltrum op 5 december 2021 is afgelast, de aanvullende maat......
Lees verder »

Achterhoekse bodem goed op orde
BERKELLAND - De toestand van de Achterhoekse landbouwbodem is over het algemeen van een goed niveau. De organische stofgehaltes zijn gemiddeld goed, ......
Lees verder »

De Leukste Plekjes In Berkelland
BERKELLAND - In de Achterhoek in de provincie Gelderland ligt op de grens met Twente de gemeente Berkelland. Het is een vrij nieuwe gemeente door een......
Lees verder »

Digitale kerstkaarten maken in bieb
BERKELLAND – Op 8 december worden er in de Bibliotheek Neede en Borculo workshops ‘digitale kerst- en nieuwjaarskaarten maken’ georganiseerd. De deel......
Lees verder »

Agem, Kuster Energy en Amperapark plaatsen zonnelaadstations in de Achterhoek
REGIO - Drie partijen in de duurzame mobiliteit gaan zich samen inzetten voor de realisatie van zonnelaadstations in de Achterhoek. Op deze locaties ......
Lees verder »

Burenhulp: voor een helpende hand in Berkelland
BERKELLAND - Wilt u zich inzetten voor een ander? Zoekt u hulp of contact met een naober als het even niet lukt? Eenmalig, iedere week of alles daart......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen Kletskassa
NEEDE - Wat veur de kleine winkeliers heel normaal is wurdt deur de supermarkten op e bloazen of ze iets nieuws hebt oet e vonden. Het preutje met de......
Lees verder »

Fratsen oogsttied
NEEDE - September is natuurlijk de oogstmoand bie oetstek.De boeren meit nog `n leste snit van `t land. Dit joar was natuurlijk biezonder vruchtboar ......
Lees verder »

Fratsen Park De Stroet
NEEDE - Onlangs tuffen ik met onze bezorgbusse hendig deur de Beltrumse stroaten. Neet vulle volk in de beene en ik mos denken an de familie Dute en ......
Lees verder »

Fratsen gemoffel
NEEDE - Kiek ie ok voetbalwedstrieden op `t EK ?? Dan vin ik `t altied mooi um de aparte dinge te zeen. Zoas `t publiek dat zut dat ze in beeld komp ......
Lees verder »

NUB TV

film: Kijkje op de kermis in Borculo

Uit de krant

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »

Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar
 RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voor......
Lees verder »

Willy’s tuin column: De gratis EHBO-doos
BERKELLAND - EHBO met onkruid raar? Nee helemaal niet, je kent het alleen (nog) niet! Onkruid vind ik altijd zo negatief klinken, maar het kan ook hee......
Lees verder »

De woningnood is hoog, er is een groot tekort aan voedselbanken, maar jij kunt helpen.
BERKELLAND - Waar? Gewoon in je eigen tuin. Moeilijk? Nee hoor, kwestie van doen! Hoe? Hier en daar wat rommeltjes laten liggen, een bakje met water n......
Lees verder »