Inzameling voor voedsel- en kledingbank in Eibergen


EIBERGEN – Ondanks het slechte weer konden er op dinsdag 4 mei door de werkgroep van de diaconie van de Protestantse Gemeente Eibergen/Rekken negen kratten worden gevuld met levensmiddelen en toiletartikelen voor de Voedselbank. Bovendien zat er in de collectebus een behoorlijk bedrag aan contant geld. Dit geld wordt gebruikt om de vaste kosten te betalen voor het pand in Lichtenvoorde en voor benzine en onderhoud van de bussen waarmee de voedselpakketten worden gedistribueerd door heel de Oost Achterhoek.

De volgende inzameling wordt gehouden op dinsdag 1 juni van 10.00 tot 11.30 uur in de consistorie van de Oude Mattheüs in Eibergen. Er is nog steeds grote behoefte aan houdbare levensmiddelen zoals blikken of potten groente, pakken of blikken soep, rijst, macaroni, enz. Ook wasmiddel en toiletartikelen als shampoo, tandpasta, douchegel zijn van harte welkom. De 380 cliënten van de voedselbank kunnen zo een aanvulling krijgen op hun wekelijkse pakket.

Inmiddels is de kledingbank in Winterswijk weer open; iedereen kan kleding die men niet meer draagt naar de Oude Mattheus brengen. De werkgroep zorgt dan dat het naar de Kledingbank wordt gebracht. De kleding moet schoon, heel en modern zijn.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven