Kindcentrum Natuurlijk Noordijk van start gegaan


NOORDIJK – Buiten BSO, groene basisschool, peuterwerk en gastouderopvang zijn samen het kleinschalig en groen alternatief voor grootschalige kindcentra. Het Kindcentrum biedt één toegangsdeur tot alle samenwerkende kindvoorzieningen binnen Noordijk. Hierdoor is het voor ouders eenvoudig om hun kinderen de gehele (werk)dag onder te brengen bij de veilige, kleinschalige en natuurlijke opvang- en onderwijsvoorzieningen binnen Noordijk. Binnen het Noordijks Kindcentrum staat kleinschaligheid en maximale persoonlijke aandacht voor ieder kind voorop in de groene omgeving die Noordijk te bieden heeft.

Wie vindt u achter de voordeur van het Kindcentrum?
-Buitenschoolse Opvang BuitenNatuurlijk
-Openbare Basisschool B.Tormijnschool
-Gastouderopvang Chantal Scheffer
-Peuterwerk Klein Duimpje

Aanmelden
Wilt u uw kind(eren) aanmelden bij één of meer van de kindvoorzieningen? Dan kunt u direct met de voorziening contact opnemen of een mail sturen naar: [email protected]

Hoe werkt het?
Ouders kunnen, als daar behoefte aan is, hun kinderen voor schooltijd brengen bij de BSO of gastouder. Van hieruit worden ze naar Klein Duimpje of school gebracht. Na schooltijd worden de kinderen bij het plein overgedragen door de leerkracht aan de gastouder of BSO-leiding. De kinderen kunnen bij de opvang eerst even tot rust komen en wat eten of drinken. Daarna kan iedereen lekker naar buiten. Aan het einde van de middag kunnen ouders de kinderen weer ophalen. Ook de kinderen die naar het Peuterwerk gaan worden warm overgedragen van gastouder of BSO aan de vrijwilligers van Klein Duimpje en vise versa als de ochtend er daar op zit. Alle locaties zijn kleinschalig en onderhouden nauw contact met elkaar voor goede afstemming en overdracht gedurende de dag dat uw kind binnen het kindcentrum verblijft.

Waarvoor een kindcentrum?
Kinderen zijn dagelijks onderweg tussen thuis, kinderopvang, school, buurt en vereniging. Wanneer de overgang tussen die verschillende omgevingen soepel verloopt, hebben ouders, kinderen en alle andere betrokkenen daar baat bij. Het kind voelt zich veilig en gekend, omdat het omringd wordt door vertrouwde gezichten die elkaar aanvullen in hun eenduidige benadering. De kindvoorzieningen in Noordijk bieden een kleinschalige plek voor alle kinderen van baby tot tiener. Wanneer uw kind toe is aan het volgende stapje binnen het kindcentrum wordt er nauw samengewerkt zodat uw kind alvast kan wennen aan de nieuwe plek.

Waar staan Kindcentrum Natuurlijk Noordijk voor?
Natuurrijk en natuurlijk ontwikkelen in de groene omgeving van Noordijk:
-Brede talentontwikkeling
-Kind ontwikkelt eigen mogelijkheden
-Respect voor elkaar en onze omgeving
-Kracht van samen
-Kansengelijkheid voor iedereen
-Verbindende ontmoetingsplek voor jong en oud
-It takes a village to raise a child – je staat er niet alleen voor

Opvang en onderwijs voor kinderen van 0-12 jaar http://www.natuurlijknoordijk.nl“Ga je mee naar buiten? We zijn er klaar voor!!!”. 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven