Metamorfose TV Mallumse Molen compleet met komst 2e padelbaan

Door Redactie op 28-05-2021


EIBERGEN – Het park van TennisVereniging Mallumse Molen ligt enigszins verscholen op het sportpark aan de Bijenkamp in Eibergen, maar wie de afgelopen maanden langs is gereden, heeft veel reuring kunnen ontdekken en ook de grote banner bij de ingang was niet te missen. Op deze banner staat met grote letters: Hier bouwt TV Mallumse Molen aan een duurzame toekomst! Loopt u even met mij mee om een kijkje te nemen?

Eenmaal door de poort zie je direct de metamorfose die plaats heeft gevonden. Naar links kijkend zie je 3 nieuwe smashcourt banen met nieuwe bankjes en scoreborden. Rechts zie je dat de tuin flink onderhanden is genomen. Je loopt iets verder en staat nu op het terras en kijkt uit over 2 kunstgrasbanen en een splinternieuwe padelarena. Het valt je meteen op dat alle banen bezet zijn. Er heerst een vrolijke sportieve sfeer en de jongelui op de voorste baan hebben een geluidsboxje meegenomen en daaruit klinkt gezellige muziek.

Padelarena
Je schrikt op van een paar flinke knallen van ballen die tegen het glas worden geslagen van de padelarena. Het gaat er behoorlijk fanatiek aan toe. Inmiddels mag er weer gedubbeld worden en zijn ook de lessen weer gestart. Padel is nog een redelijk jonge sport en veel van de tennissers heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om één van de vele clinics te volgen om kennis te maken met deze sport. Het blijkt wat makkelijker te leren dan tennis en de padelbaan is bijna alle avonden en weekenddagen volgeboekt. Wie eenmaal het padelracket in de hand heeft gehad, lijkt besmet te raken met het, overigens erg gezonde en leuke, padelvirus.

De energie die gestoken is in de vele activiteiten die georganiseerd zijn om onder andere nieuwe leden binnen te halen, hebben hun vruchten afgeworpen. Maar liefst 117 nieuwe leden vonden deze club het afgelopen jaar! Het wordt dan ook wel heel aantrekkelijk gemaakt om kennis te maken met zowel de tennissport als de padelsport. TV Mallumse Molen daagt een ieder uit om mee te doen aan de zomer challenge! Voor slechts € 30,– kun je de komende 4 maanden onbeperkt padellen en tennissen. Nog nooit gepadeld? In 1,5 uur krijg je de basis geleerd voor maar €10,–. Je hoeft zelf nog geen racket of ballen aan te schaffen, want die mag je beide lenen van de club.

Ik hoor je denken, allemaal leuk en aardig, maar je schreef net dat die padelbaan steeds is volgeboekt. Nou, er zijn heus nog wel wat gaatjes over en zeker als je tijdig reserveert dan heb je wel een plekje. Ook wordt er in de padel-app vaak gevraagd om mensen die zin hebben om een balletje te slaan, dus je hebt niet persé maatjes nodig om deze sport te gaan beoefenen. Daarnaast kan ik met jullie een nieuwtje delen. Afgelopen donderdag is er op de algemene ledenvergadering gestemd voor de verdere aanleg van een 2e padelkooi en dat is door een grote meerderheid akkoord bevonden!

Hoe ze dat doen en gaan betalen? Deels door middel van padelli’s en deels uit de middelen van de club. Padelli’s? Ja, er is al voor € 15.000,– aan een soort van certificaten verkocht aan leden, die daarmee een geldelijke bijdrage leveren aan de realisatie van de 2e baan. Uiterlijk na 3 jaar krijgen ze hun investering terug met rente. Met rente? Jazeker, dat bestaat nog.

Maar goed, we dwalen af, even terug naar het terras. Het begint iets te schemeren en de verlichting wordt aangedaan. Duurzame ledverlichting verlicht het park. Je kijkt verder om je heen en ziet nieuw
terrasmeubilair, dat ernaar verlangt om op gezeten te worden. Mooie ronde banken, maar ook hoge tafels met dito stoelen onder een mooi afdak met zicht op alle banen.

Clubhuis
En dan daar nog het clubhuis. Sinds deze week mogen we weer een kijkje binnen nemen. We komen binnen in een halletje, waar ook de padelrackets liggen en lopen dan linksaf het clubhuis binnen. Een totale metamorfose heeft zich hier voltrokken. Er is een muur deels weggebroken, zodat er meer ruimte is om te zitten en er vanuit binnen niet alleen zicht is op de tennisbanen, maar ook op de padelarena. De muren zijn allemaal geschilderd, de bar opnieuw aangekleed, de verlichting vernieuwd en het ademt warmte en gezelligheid uit. Eigenlijk wil je direct een kop koffie met wat lekkers bestellen, maar helaas nog even geduld, de bardienst start binnenkort weer.

Je loopt naar buiten en wandelt na een aantal begroetingen weer richting parkeerplaats en verwondert je over alles wat je hebt gezien. Hoe dan?!

Heb je al die sponsoruitingen gezien? Maar liefst 39 sponsoren dragen deze club een warm hart toe. Maar het belangrijkste aandeel wordt toch geleverd door de leden zelf. Enthousiaste en betrokken leden. Lid zijn van een vereniging, dat voelt immers als thuis komen, je wordt gekend en gezien, je deelt lief en soms ook (blessure)leed. Het wordt gewoon een klein beetje familie en daar heb je best wat extra’s voor over, toch?

Een warme hartelijke familie welteverstaan, die ook jou, als lezer, van harte uitnodigt om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Hopelijk kan er dan een drankje genuttigd worden op het mooie terras of in het gezellige clubhuis. Ze kijken naar je uit!

Foto: Het nieuwe bestuur van TV Mallumse Molen

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Vanaf volgende week weer met de bus van Borculo naar Deventer
BORCULO - De nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen in de Achterhoek gaat volgende week in. Vervoerder Arriva heeft verschillende tijden en rou......
Lees verder »

Column: Mijn prins in de witte Ford
NEEDE - Al eventjes woon ik als vrijgezel in Neede. Een prima plek om vanuit daar het date-leven van deze tijd te ontdekken. Helaas heeft de online z......
Lees verder »

Lynn Bouwmeester pakt 3e prijs
NEEDE - Op het dressuurconcours in Heeten is Lynn Bouwmeester afgelopen weekend gestart met haar paard Mon Chardonnay. Ze reden mee in de klasse L1 e......
Lees verder »

GSV’63 gaat oliebollen verkopen
GEESTEREN - Op zondag 11 december gaat GSV’63 weer oliebollen verkopen. “Na het succes en de goede smaak van vorige jaren ook dit jaar weer heerlijke......
Lees verder »

Marieke van Laarhoven-Lodeweges uit Ruurlo is als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club
RUURLO - Een vakantie boeken bij Marieke staat voor onbezorgd op reis gaan. Want als persoonlijke reisadviseur regelt de Ruurlose de vakantiereis van......
Lees verder »

Schuurman BZC thuis onderuit tegen JAWS Amsterdam
BORCULO - In zwembad ‘t Timpke heeft Schuurman BZC het in de waterpolo eerstedivisie af moeten leggen tegen het hoger geklasseerde JAWS Amsterdam. Na ......
Lees verder »

Repair Café Berkelland spaart vaak uw portemonnee en het milieu
BORCULO - Waarom een defect apparaat of botte gereedschappen meteen afdanken als deze nog gemakkelijk een tweede leven aan kunnen? Het spaart vaak uw ......
Lees verder »

Lessons & Carols wordt een traditie in de Dorpskerk Ruurlo
RUURLO - Op zondagavond 11 december is er weer een uitvoering van Lessons & Carols, met liederen en lezingen in de sfeer van Kerst. Er is inmidde......
Lees verder »

Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar
BERKELLAND  - Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Gelderland gemiddeld 8 minuten wachten tot de dienstdoende hui......
Lees verder »

Kinderen Eibergen en Beltrum kunnen schaatsen
EIBERGEN/BELTRUM - Op maandag 28 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2022 voor de kinderen uit Eibergen en Beltrum. Jaarlij......
Lees verder »

Leo van Leijsen praat over de kerken van het Midden-Oosten in Beltrum
BELTRUM - Onder deze titel zal Leo van Leijsen op dinsdag 17 januari 2023 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek g......
Lees verder »

Politieke Avond op 6 december
BERKELLAND - Op dinsdag 6 december is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politie......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »