Militaire oefening in regio Berkelland


BERKELLAND – Het ministerie van Defensie houdt van 25 tot en met 28 mei een oefening. De oefening speelt zich af in het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo en Groenlo. Er doen 28 militairen, 8 Fenneks en 5 bedrijfswagens mee.

Doel oefening
De militairen oefenen het verkennen en in kaart brengen van locaties en objecten. Dat gebeurt met een militair voertuig of te voet. Als het donker wordt houden ze verkeerspunten, overgangen en bruggen in de gaten vanuit waarnemingsposten. De eenheid oefent niet in het weekend. De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie.

Gebruik wegen en terreinen
In principe gebruiken ze alleen openbare wegen, paden en terreinen. Willen ze toch iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van te voren toestemming aan de eigenaren/beheerders. Ze proberen overlast en hinder te voorkomen.

COVID-19
Personeel van Defensie behoort tot een vitale sector. En is daarom deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Daardoor kunnen ze de noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving en de reeds opgedragen missies uitvoeren. Ondanks de vrijstelling treedt militair personeel zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering, het Rijksdienst Instituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid.

Schade?
Is er, ondanks alles, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit melden aan: Ministerie van Defensie, Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht, telefoonnummer: 030-2180420.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven