Rust Ruimte en Gastvrijheid bij B&B Borgersteeg

NOORDIJK – Jessica Laponder, eigenaresse van B&B Borgersteeg in Noordijk, is sinds oktober 2019 samen met haar man en twee kinderen (Dennis, Amy en Jens) vanuit Den Haag verhuisd naar Noordijk. De grote stad werd ingewisseld voor een woonboerderij in de Achterhoek en vanaf de eerste dag heeft de familie geen spijt dat ze vanuit het Westen naar het Oosten zijn verhuisd. In Den Haag woonden ze aan de rand van Ypenburg, dichtbij een groot recreatie- en natuurgebied en van oorsprong komen Dennis en Jessica uit de Wieringermeerse polder in de kop van Noord-Holland. Het landelijk gebied en het wonen in een dorp waren zij gewend en deze ervaring gunnen zij hun kinderen ook. Voor Jessica is de B&B een mooie uitdaging die voor haar de cirkel rond maakt. Ze heeft Leisuremanagement gestudeerd in Leeuwarden, vervolgens ruim tien jaar commerciële functies bekleed binnen de uitzendbranche, daarna zich omgeschoold en de afgelopen 7 jaar als leerkracht gewerkt om nu terug te komen in de vrijetijdssector met haar eigen B&B. Door haar Indische roots vindt Jessica het heerlijk om mensen te ontvangen en ze een geweldige ervaring te bieden.

Grote verbouwing
Van oktober 2019 tot begin januari 2020 is er een grote verbouwing geweest aan hun woonboerderij. De B&B is voorzien van nieuw sanitair, kreeg een luxe badkamer en een prachtige keuken. Op 3 januari 2020 werd de B&B door de burgemeester Joost van Oostrum geopend en was meteen volgeboekt. Het loopt erg goed en daar zijn ze blij mee. Het voordeel van deze B&B is dat gasten de beschikking hebben over het gehele voorhuis en er is ruimte voor maximaal vier personen. Ze merken dat mensen graag langer dan een nachtje bij hen willen verblijven en dit kan ook prima door die complete inrichting. Het is ook mogelijk de B&B als vakantiehuis te huren waarbij alle faciliteiten hetzelfde zijn maar er geen ontbijt geserveerd wordt.

Lokaal inkopen
De familie wil kwaliteit en een optimale beleving voor hun gasten. Voor het ontbijt wordt gebruik gemaakt van lokale producten, zo wordt het brood geleverd door Bakker Stroet, de kaas door het Sprokkelhuuske en de verse bloemen door het Bloemenhoekje,allemaal uit Neede. Als er voor kwaliteit wat verder gereden moet worden vinden ze dat ook geen probleem en daarom kiest Jessica ervoor om de vleeswaren bij slager Kastelein in Diepenheim te halen. De jam wordt zelfgemaakt, de kippenren wordt dit voorjaar gebouwd zodat ook eigen eieren geserveerd kunnen worden bij het ontbijt. Wat B&B Borgersteeg ook uniek maakt is een overdekte mogelijkheid is om tot vier motoren (en ook fietsen) aan een grondanker te stallen. Ook zijn er al leuke motorroutes uitgezet door een ervaren roadcaptain. Natuurlijk kunnen ook wandelaars en fietsers genieten van de diverse routes die B&B Borgersteeg beschikbaar heeft. Om ook passanten de mogelijkheid te geven even te komen ‘uutbloazen’ is de Borgersteeg ook rustpunt geworden. Het rustpunt heeft de familie gemaakt in de kapschuur waar nog alle oude op de boerderij gebruikte werktuigen hangen. Hier kunnen wandelaars, fietsers, dorpsgenoten of andere passanten rustig een kopje koffie, thee, iets fris met wat lekkers of een ijsje nuttigen. Het is laagdrempelig, met zelfbediening en dus een prima mogelijkheid om even te genieten van alle rust, ruimte en gastvrijheid die de familie Laponder te bieden heeft.

B&B Borgersteeg wint in het eerste jaar meteen een Gouden Zoover Award
Jaarlijks reikt Zoover awards uit aan de beste overnachtingsmogelijkheden in Nederland. Dit zijn campings, hotels, vakantieparken en ook B&B’s. In 2020 is B&B Borgersteeg gestart en meteen met een Gouden Zoover Award beloond. Hiermee kan de B&B zich scharen onder de beste B&B’s van Nederland.

Voor eigenaresse Jessica Laponder een enorme eer en kroon op haar eerste jaar als B&B ondernemer waarmee ze probeert haar gasten een ultieme ervaring mee te geven door ze te laten genieten van haar gastvrijheid maar ook het prachtige Achterhoekse coulisselandschap. Natuurlijk gaat dat niet zomaar, het afgelopen jaar heeft zij geleerd wat ondernemen is en waar je jezelf kan verbeteren. Zo staat bijvoorbeeld de inrichting van de B&B op de planning van dit jaar.

Uitzonderlijk hoog
B&B Borgersteeg is gewaardeerd met een 9,5 wat uitzonderlijk hoog is. Een goede stimulans om door te gaan en ook komend jaar zo’n mooie award te verdienen! Jessica geeft aan dat de start van de B&B een goede keus was en dat zij ontzettend van het ondernemen heeft genoten. Nederlanders blijven eigen land en ontdekken de Achterhoek. Zij waarderen de luxe, de rust, de ruimte en de gastvrijheid van deze B&B en ervaren die zaken in deze tijd als een enorm pluspunt.

Kijk voor meer informatie op :

http://www.borgersteeg.nl

of bel/mail Jessica rechtstreeks op 06-28958349 of [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven