Vader Vossebeld doet fietsspeciaalzaak over aan zoon Joost


REKKEN – Een fietsenzaak op een plek waar je deze niet zo snel zult verwachten. Dat geldt zeker voor Vossebeld Fietsen. Gelegen aan de Berkel en de Duitse grens, midden in de natuur van Rekken. Laurens Vossebeld zit al meer dan 40 jaar in de fietsen. In 2005 begon hij zijn fietsenzaak in Rekken. Na 16 jaar draagt hij het stokje over aan zijn zoon Joost. Deze is van jongs af aan al volop betrokken bij de zaak.

Samen ondernemen
Hoewel Joost altijd nauw betrokken was bij de fietsenwinkel was het niet altijd vanzelfsprekend dat hij de fietsenwinkel over zou nemen. Joost heeft eerst een hele andere baan uitgeoefend, of toch niet? “Bij mijn oude bedrijf HP Valves in Hengelo heb ik veel van de wereld gezien. Daar ging het ook om verkoop van een kwaliteitsproduct. Zo veel verschil is het dus niet!” Joost is altijd betrokken geweest bij de winkel. “Ondernemen leer je aan de keukentafel.” grapt Laurens. Samen hebben ze een winkel neergezet volledig gespecialiseerd in elektrische fietsen. Hoewel Joost het bedrijf overneemt stopt Laurens nog niet helemaal. “Noem het maar prépensioen.” zegt Laurens “zo heb ik meer tijd om op de kleinkinderen te passen.”

Top jaar
Daar waar veel bedrijven in 2020 een moeilijk jaar kenden, was dat in de fietsenbranche juist omgekeerd. Nog nooit werden er zoveel fietsen verkocht als vorig jaar. Vooral elektrische fietsen waren in trek. Ook was voor het eerst meer dan 50% van alle fietsen elektrisch. Wat dat betreft is de keuze om te specialiseren op alleen elektrische fietsen een goede keuze geweest. Omdat de vraag naar de E-Bike zo groot is, zijn er enorme lever tijden ontstaan. Bij Vossebeld is dit niet het geval, door snel en slim in te kopen heeft Vosseveld voldoende voorraad om iedereen op de juiste elektrische fiets te zetten.

Service
Joost en Laurens Vossebeld hebben service hoog in het vaandel staan. “Wij nemen veel tijd voor persoonlijk advies en bieden 5 jaar garantie. Deze services worden goed ontvangen door onze klanten, en dat wil ik voortzetten. Wanneer andere fietsenwinkels dicht zijn in de zomer, blijven wij voor de klanten open. En bij ons test je de fiets op onze testbaan door natuurgebied, waarna er koffie klaar staat”. Zo somt Joost een aantal punten op waar de heren Vossebeld erg trots op zijn.

Online
“Ik heb wel ideeën om meer klanten naar de winkel te trekken. Onder andere door meer gebruik te maken van een mix aan traditionele en online media. Zo kan je ons nu onder andere vinden op Facebook met leuke tochten in de buurt en de laatste updates van nieuwe fietsen. Maar advies blijft maatwerk, dus wij ontvangen de klant het liefste in onze winkel”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven