Vooralsnog gaat Bloemencorso Beltrum door


BELTRUM – De organisatie van Festunique Beltrum is enige periode stil geweest na de succesvolle corona-proof editie van Festunieker 2020, maar is achter de schermen al maanden druk in overleg met de corsogroepen over de editie van 2021. Daarin is gekozen om het bloemencorso in Beltrum vooralsnog door te laten gaan, maar wel in beperkte vorm. De voorbereidingen worden voort gezet en dus zitten de knollen al in de grond. Er is echter al wel gekozen voor een afgeslankte vorm en er zal, indien noodzakelijk, verder afgeschaald worden wanneer versoepelingen rondom de corona maatregelen uitblijven.

Festunieker
In 2020 kwam ‘Festunieker’ nog uit de koker van de organisatie. Een route door het buitengebied van Beltrum die met de fiets én auto begaanbaar was, zowel overdag als ’s avonds. Langs de route stonden verschillende dahliakunstwerken gepositioneerd waar de bezoekers van konden genieten. Met meer dan 3000 bezoekers was het een zeer geslaagde editie, maar hunkert de Beltrumse wagenbouwer weer naar het bouwen van échte corsowagens bleek uit de gevoerde overleggen.

Scenario’s uitgewerkt
Daarom is de organisatie verder overleg gegaan met de corsogroepen en zijn er scenario’s uitgewerkt door een werkgroep. “Het belangrijkste is dat we dit samen doen en het allemaal eens zijn met de te nemen stappen.” aldus Gerald Franken lid van de corso commissie. Daarbij staat de organisatie op dit moment op een scenario dat er rijdende corsowagens door Beltrum gaan met daarbij een beperking op het aantal te gebruiken dahlia’s. Op deze manier wil de organisatie voorbereidingstijd verkleinen, zodat er tevens op een verantwoorde manier kan worden gebouwd. Verder is de organisatie bezig om Festunique te organiseren binnen de mogelijkheden die er op dat moment zijn, maar blijft dit, net zoals voor elk ander evenement in Nederland, onzeker.

Zondag 5 september
Festunique zal dus vooralsnog op zondag 5 september plaats gaan vinden met bloemencorso, straattheater en live muziek. Een dag die bij menig Formule 1 liefhebber al groot in de agenda staat aangekruist als de dag dat Max (hopelijk) een overwinning pakt op het circuit van Zandvoort.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven