Webinar: “Help! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen’


BERKELLAND – Gamen, de smartphone, YouTube, Instagram, Fortnite: de digitale wereld is voor jongeren de wereld waar het allemaal gebeurt. Helemaal nu. Maar zonder het zich bewust te zijn, kunnen zij zich hier ook helemaal in verliezen. Wat doen jongeren nou precies in deze wereld? Wat maakt deze wereld zo verslavend en waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Hoe ga je hiermee om als ouder? Daar gaat het om tijdens de gratis webinar ‘HELP! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen’ van het Preventie Platform Jeugd.

Ervaringsdeskundige en psycholoog Laurens Veltman laat vanuit eigen ervaringen en theorie zien hoe het komt dat jongeren zichzelf gemakkelijk verliezen in de digitale wereld en waarom het als ouder soms lastig is ze te bereiken. In deze webinar ontdek je vervolgens wat helpt om weer in contact te komen en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag. De inhoud wordt medebepaald door aan te sluiten op vragen en ervaringen van ouders, dus eigen inbreng is zeer welkom!

Meer informatie en aanmelden
De webinar is op donderdagavond 3 juni. Vanaf 19.30 is er een digitale inloop, we starten om 20.00 uur en verwachten rond 21.15 uur af te ronden. Wilt u meer weten of aanmelden? Ga naar http://www.preventieplatformjeugd.nl. Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Het hele jaar door organiseert het Preventie Platform Jeugd allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien. Kijk op de website voor het actuele aanbod!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven