Willy’s tuincolumn: “Vandaag eten we onkruid!”

BERKELLAND – Nee, nu niet gelijk afhaken, je kent het niet, en wat een boer niet kent…..Probeer het maar een keer, net als ik. De eerste keer dat ik een salade van Zevenblad blad ging maken was ik heel sceptisch, zou het echt wel lekker zijn? Maar het was heerlijk. Net als brandnetel en paardenbloem en zoveel ander onkruid. Op dit moment schiet het onkruid buiten uit de grond, zoveel lekkers dat we kunnen oogsten. Maar menig tuinier, mijn man ook, wil het niet in de tuin. Troep roept hij dan, neem maar mee. Tuinmannenverdriet wordt Zevenblad ook wel genoemd, het groeit door je hele tuin maar het is een heerlijke gratis groente.

Lekker veel onkruid Daarom zal ik een heerlijk recept met jullie delen waarin lekker veel onkruid zit, voor de liefhebber zal ik maar zeggen.

Brandnetelsoep met Zevenblad

Dit heb je nodig:

– Jonge Brandneteltoppen (ong. een halve pan vol)

– Jong Zevenblad ongeveer 20 steeltjes

– 2 eetlepels roomboter of margarine

– 1,5 l water

– 2 grote uien

– 2 aardappels

– 1-3 teentjes knoflook

– 1,5 bouillonblokje

– Peper, kerrie en paprikapoeder naar smaak

– Soepballetjes of uitgebakken spekjes

– Kookroom of crème fraiche

Was en snij het onkruid. Snij de ui, knoflook en aardappels in stukjes. Fruit de ui en de knoflook in wat boter, voeg daarna de aardappelblokjes toe en fruit deze even mee. Voeg daarna het water en de bouillonblokjes toe, en breng het geheel aan de kook. Laat het 20 minuten koken. Voeg nu het onkruid toe, en kook dit nog eens 10 minuten mee. Laat de soep iets afkoelen en pureer het geheel met een staafmixer. Voeg naar smaak spekjes, kruiden en kookroom toe.

Eet smakelijk, Willy

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven