Activiteiten voor jong & oud(er) bij natuurpark Kronenkamp in Neede       

NEEDE – Het natuurpark Kronenkamp in Neede, waar industrieel erfgoed en natuur samenkomen, opent na de lockdown op dinsdag 6 juli weer haar deuren. Elke dinsdag t/m zaterdag bent u van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom om het natuurpark Kronenkamp te beleven. Een voormalig zuiveringsfilter is omgebouwd tot ontmoetings- en bezoekerscentrum, genaamd ‘het Filter’. In het Filter kunt u de Canon over de geschiedenis van Neede en de vleermuizententoonstelling bezichtigen en een consumptie nuttigen.

Op de woensdag- en zaterdagmiddag worden voor jong & oud(er) activiteiten georganiseerd waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Voor de maand juli staat op het programma:

  • het portretteren van ouderen door kinderen (woensdag 7 en 21 juli)
  • tonen natuurfilms van Jan vd Heijde (zaterdag 10 juli)
  • tonen films over Oud Neede door de Historische Kring Neede (woensdag 14 juli)
  • manden vlechten (zaterdag 17 juli)
  • levend stratego (dinsdag 20 juli)
  • een herbarium maken (zaterdag 24 juli)
  • het maken van een BLOOM-stuk (woensdag 28 juli)
  • kindervoorstelling ‘Buurman in de natuur’ in het openlucht theatertje (zaterdag 31 juli).

Voor het complete programma met toelichting, inclusief eventuele kosten voor deelname, verwijzen wij u naar de website www.natuurparkkronenkamp.nl

Het is gewenst om u vooraf aan te melden via bovenvermelde website of tijdens de openingstijden in het ontmoetingscentrum het Filter. Eveneens kunt u zich rechtstreeks aanmelden via het mailadres van de aanbieder van de activiteit. In de maanden augustus en september worden ook op dezelfde dagen activiteiten georganiseerd.

Ouderen kunnen voor vervoer gebruik maken van de Vlearmoesbus, telefoon 06 – 57 32 68 73.

Elke vrijdagmiddag in juli start om 13.00 uur een dorpswandeling, gehouden  door Henk Oldemenger, vanaf het natuurpark. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De opgave kan ter plekke. Kosten € 5. In het Filter is tijdens openingstijden een fotopuzzeltocht verkrijgbaar. Kosten € 2,50.

Natuurpark Kronenkamp is ontstaan op de locatie van de voormalige rioolwaterzuivering aan de Kronenkamp 24 in Neede. Het terrein is omgetoverd tot een belevingspark waar natuur, vleermuizen, zuiver water, duurzaamheid, kunst en cultuur zich verenigen. De ligging, de natuur en de markante bouwwerken maken het tot een unieke plek voor ontmoeten en activiteiten. In ontwikkeling zijn een 360° theater in een oude gashouder 4 meter onder de grond en de aanleg van een voedselbos. Een excursie op het terrein met begeleiding, voor groepen tot 25 personen, is ook mogelijk. Kosten € 50.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven