Assink lyceum gaat voor Talentgericht onderwijs


HAAKSBERGEN – De afgelopen jaren heeft het Assink lyceum gewerkt aan een onderwijsvorm die gericht is op het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij leerlingen: Talentgericht onderwijs. Dit schooljaar zijn ze begonnen met de uitrol van dit nieuwe onderwijsconcept. Om hun kijk op Talentgericht onderwijs duidelijk naar voren te brengen heeft de school haar positionering en huisstijl aangescherpt. Daarnaast zijn ze bezig met een herinrichting van hun locaties en de ontwikkeling van een Technologisch Centrum. Het Assink lyceum heeft locaties in Neede, Haaksbergen en Eibergen. Tijdens een positioneringstraject hebben zij gekeken waar ze voor willen staan en hoe zij zich kunnen onderscheiden. Zij kwamen tot de conclusie dat Talentgericht onderwijs niet alleen is wat ze doen, maar wie zij zijn; het Assink lyceum ís Talentgericht onderwijs.

Nieuwe huisstijl
Het Assink lyceum wil zich niet alleen onderscheiden in het verhaal dat zij vertellen, maar ook in de manier waarop zij zich visueel presenteren. Ze besloten daarom om ook de huisstijl in een nieuw jasje te steken. In het nieuwe logo staat de leerling centraal. De nieuwe slogan “Tijd voor jouw talent”, is gebaseerd op hun Talentgericht onderwijs en verwijst naar de tijd die leerlingen krijgen om zichzelf en hun talenten te ontdekken. In de loop van het nieuwe schooljaar zal de nieuwe huisstijl, waaronder het nieuwe logo, zichtbaar worden.

Huisvesting volgens Talentgericht onderwijs
De nieuwe onderwijsvorm heeft ook invloed op de inrichting van de schoolgebouwen. Het Assink lyceum creëert verschillende ruimten waar leerlingen in groepjes kunnen werken, maar ook zelfstandig. De nieuwe huisstijl helpt bij het invullen van de gewenste uitstraling. Binnenkort zijn de eerste resultaten zichtbaar zijn op de locatie aan de Rekkenseweg in Eibergen en op de Bouwmeester in Haaksbergen.

Technologisch Centrum voor beroepen van de toekomst
Vanuit het Sterk Techniek en Technologisch Onderwijs (STTO), een landelijk initiatief om meer leerlingen te interesseren voor techniek en technologie, werkt het Assink lyceum aan een Technologisch Centrum. Hier krijgen leerlingen de kans om te verkennen of en hoe onderwerpen als techniek, digitalisering en robotisering passen bij hun talenten. Omdat techniek door alles is verweven zullen alle onderwijsprofielen hiermee te maken krijgen, ter voorbereiding op de beroepen van de toekomst. Het Assink lyceum zoekt daarbij de samenwerking op met bedrijfsleven, die onderzoeksproblemen met het Technologisch Centrum kunnen delen. De leerlingen gaan hiermee aan de slag en leren op deze manier zowel binnen als buiten onze school. Daarnaast zoekt Het Assink lyceum de verbinding met primair onderwijs. Er worden gesprekken gevoerd met verschillende basisscholen in de regio, zodat op termijn het Technologisch Centrum eveneens voor basisschoolleerlingen ingezet kan worden.
Voor meer informatie over de nieuwe ontwikkelingen kunt u terecht op: http://www.hetassink.nl.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven