Berkellandse kunstenaars openen deuren tijdens Landelijk Atelierweekend

BORCULO – Landelijk Atelierweekend op 26 en 27 juni Op zaterdag 26 en zondag 27 juni vindt de zevende editie plaats van het Landelijk Atelierweekend waaraan meer dan 350 ateliers in heel Nederland deelnemen. Bezoekers krijgen zo een unieke kijk in het leven en werk van beeldend kunstenaars. In gemeente Berkelland openen verschillende kunstenaars de deuren van hun atelier. Tijdens het Landelijk Atelierweekend krijgen kunstliefhebbers in heel Nederland de kans om binnen te kijken in de werkplaats van een kunstenaar bij hen in de buurt en zo meer te weten te komen over hoe hun werkwijze en inspiratiebronnen. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar.

Stichting Kunstweek
De organisatie is in handen van Stichting Kunstweek met als voornaamste doel het samenbrengen van kunstliefhebber en kunstenaar. Deelnemende ateliers in eigen omgeving Meer dan 350 kunstenaars uit heel Nederland zetten de deuren van hun atelier in het weekend van 26 & 27 juni open voor belangstellenden om hen een kijkje te gunnen in hun wereld. Met veel passie en trots tonen ze hun kunstwerken en vertellen geïnteresseerden graag over het ontstaansproces. In elke provincie zijn meerdere ateliers te bezoeken. Via de website van het Landelijk Atelierweekend kunnen geïnteresseerden makkelijk opzoeken welke ateliers wanneer geopend zijn. Een handige zoekfunctie maakt het vinden van deelnemende ateliers in de eigen omgeving heel eenvoudig.

Berkelland
In gemeente Berkelland zijn onder meer de ateliers te bezoeken van kunstenaars Marlon Groot Zevert (Eibergen, foto), Hermans beelden (Neede) en Clay café Nederland (Haarlo) geopend. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het Landelijk Atelierweekend. Workshops, exposities en demonstraties Veel kunstenaars organiseren in hun atelier ook extra activiteiten zoals een mini-workshop, een demonstratie of een expositie met werk van andere kunstenaars. In de online agenda van het Landelijk Atelierweekend kan men zien welke ateliers extra activiteiten organiseren en of daar eventueel (vanwege covid19-maatregelen) voor gereserveerd moet worden. Een bezoek aan één of meer ateliers is gratis tijdens het Landelijk Atelierweekend. Uiteraard gelden tijdens een bezoek de geldende maatregelen vanuit de overheid. Deze zijn ook te vinden op de homepagina van het Landelijk Atelierweekend via http://www.landelijkatelierweekend.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven