Collecte Rode Kruis Berkelland


BERKELLAND – Het zijn drukke tijden voor  Gonneke de Groot, vrijwilliger/coördinator bij Rode Kruis Berkelland. Van 13 tot 19 juni 2021 is de collecte van het Rode Kruis Berkelland. “In deze rare tijd willen we niet huis aan huis collecteren, dat kunnen we onze collectanten en de mensen niet aandoen”, zegt Gonneke. Toch willen het Rode Kruis de collecte periode niet zomaar voorbij laten gaan.

“Wat we wel graag willen, is dat de mensen uit Berkelland, als ze het Rode Kruis Berkelland een warm hart toedragen, de kans krijgen om een kleine bijdrage aan onze afdeling te kunnen storten. Wij zouden dan ook graag ons bankrekeningnummer willen vermelden, waar de mensen heel makkelijk en snel een storting op kunnen doen. De meesten van ons maken toch gebruik van telebankieren of de bank app. Het geld wat we ophalen komt volledig ten goede aan het Rode Kruis afdeling Berkelland en zal gebruikt worden om, zo gauw het weer kan, EHBO op scholen te organiseren, alsmede het aanschaffen van nieuwe oefen apparatuur en oefen middelen voor de bijscholing van onze vrijwilligers en de EHBO cursussen voor de mensen uit de regio”. Zo legt Gonneke uit. 

“Vanaf het begin van de corona periode zijn we als afdeling betrokken geweest bij bijvoorbeeld Let op elkaar Achterhoek van het rode kruis, de prik locatie van het SKB in ons gebouw, het Covid vervoer naar diverse vaccinatiestraten met onze bus en nu de vaccinatie straat in Borculo. We zijn helpers in hart en nieren en zetten ons graag vrijwillig in voor onze medemens. We helpen ook in de hele achterhoek bij de andere vaccinatiestraten”.

Het rekeningnummer waar de giften naar toe kunnen is NL 82 RABO 0152744576 t.n.v Rode Kruis Berkelland te Borculo “We hopen natuurlijk dat de evenementen dit jaar weer opgestart gaan worden, zodat we onze evenementenhulp ook weer kunnen gaan doen”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven