Dames sieraden, het beste cadeau voor haar

Door Redactie op 02-06-2021


BERKELLAND – Ben jij ook zo gek op sieraden? Dat is helemaal begrijpelijk. Sieraden kunnen je outfit helemaal af maken en kunnen zelfs een outfit een hele andere uitstraling geven! Sieraden zijn er tegenwoordig dan ook in ontzettend veel kleuren, maten en soorten. Wanneer je een leuke outfit draagt, zijn er eigenlijk dus altijd wel sieraden die daar mooi bij staan! Sieraden zijn daarbij ook erg leuk om cadeau te doen. Je geeft dan als het ware iemand een tastbare herinnering. Wil je meer weten over sieraden en wat de nieuwste trends zijn? Lees dan gauw verder!

Sieraden als herinnering: gouden ketting, trouwringen, of verjaardag-sieraad
Door een sieraad te geven, geef je dus als het ware een tastbare herinnering. Cadeaus zijn natuurlijk altijd leuk om te geven of te ontvangen. Als je iemand een dagje weg cadeau doet, heeft diegene daar natuurlijk ook fijne herinneringen aan. Maar het voordeel van een sieraad is dat je dit altijd bij je kunt dragen. Sieraden worden vaak gebruikt om herinneringen vast te leggen, zoals een trouwring bij een trouwdag, of een sieraad als cadeau wanneer iemand geslaagd is, of jarig is. Een sieraad is eigenlijk een bewijs van een gebeurtenis met een emotionele waarde. Sieraden geven je een speciaal gevoel! Bij het dragen van een sieraad dat je gekregen hebt, voel je je verbonden met degene die het aan je gaf. Een mooier cadeau kun je je eigenlijk niet voorstellen toch?

Kettingen
We beginnen met kettingen. De nieuwste trend op het gebied van alle sieraden, dus ook op het gebied van kettingen, is eigenlijk: more is more! Er is dus niets te gek. Het is helemaal in de mode om verschillende kettingen tegelijkertijd te dragen. Juist de combinatie van lange en kortere kettingen kan een ontzettend leuk effect geven. Ook is het prima om zowel goud als zilver te dragen. Vroeger hielden we het altijd liever bij 1 kleur, maar tegenwoordig is het juist ook in om daar vanaf te stappen en juist voor die combinatie te gaan. je kunt bijvoorbeeld denken aan de combinatie van een choker, met een langere ketting. Een choker is een ketting die vrij strak om de nek wordt gedragen. Er zijn verschillende kleuren en materialen wat betreft de choker: je hebt ze bijvoorbeeld in kant, maar ook in suède en leer. Daarnaast kun je de choker goed combineren met bijvoorbeeld diamanten en parels. Een andere soort ketting die helemaal in is, is de schakelketting: een mooie zilveren of gouden ketting voor dames. Deze ketting is opgebouwd uit kleine schakeltjes, die met elkaar zijn verbonden. Het zijn eigenlijk rondjes of vierkantjes die in elkaar zijn gehaakt en met elkaar worden afgewisseld. Deze ketting is goed te combineren met andere kettingen, bijvoorbeeld met een parelketting, een prachtige ketting. Een parelketting is een heel romantisch cadeau om te geven. Een parelketting is goed te zien om de nek, en is dus altijd te zien wanneer een vrouw deze om heeft. De parels vallen daarbij best op, dus het is eigenlijk een hele speciale ketting. Zoals je kunt lezen is het dus de trend bij kettingen dat niks te gek is! Durf lange en korte kettingen af te wisselen met elkaar, draag zilver en goud door elkaar en zoek een combinatie uit die leuk bij je outfit staat. Je kunt dus prima elke dag iets anders dragen wat betreft je sieraden. Handig!

Armbanden
De parelketting is goed te combineren met een parelarmband. Maar er zijn ook veel andere soorten armbanden. Van armbanden kun je eigenlijk nooit genoeg krijgen. Er zijn dan ook ontzettend veel verschillende armbanden die je kunt kopen: van zilveren armbanden, tot gouden armbanden, minimalistische armbanden tot unieke armbanden: voor iedereen is er wel een armband die bij hem of haar past! Te beginnen met die minimalistische armbanden, want wat zijn dat eigenlijk? Dat zijn simpele sieraden, dus zonder al te veel poespas of blinkende hangers. Het kan erg mooi staan om bijvoorbeeld verschillende minimalistische armbanden naast elkaar te dragen, maar je kunt een minimalistische armband ook heel goed combineren met bijvoorbeeld juist wat opvallende armbanden. Op die manier zorg je voor een speels effect! Verder zijn kralen armbanden ook helemaal in tegenwoordig. De naam zegt het al: dit zijn armbandjes met kralen. Zeker in de zomer is het leuk om deze soort armbanden te dragen, of om hiermee af te wisselen naast je gewone armband. Kralen armbanden zijn ook nog eens elastisch, en hierdoor zijn ze heel gemakkelijk om te dragen! Je kunt deze armbanden helemaal speciaal maken door er een bedeltje aan te hangen. Hierdoor geef je een persoonlijke touch aan je armband, zeker als je bijvoorbeeld een bedel aan je armband hangt met je eigen initiaal. Hoe leuk!

Oorbellen
Oorbellen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt oorbellen in elke kleur en vorm en ze zijn er ook in verschillende materialen, zoals hout, plastic, metaal en natuurlijk goud en zilver. Voor veel vrouwen zijn oorbellen het eerste sieraad waar ze mee in aanraking komen. Veel meisjes laten namelijk op jonge leeftijd al gaatjes schieten, en daardoor hebben ze eigenlijk hun hele leven te maken met oorbellen. Bij de meeste vrouwen zie je dan ook dat ze gaatjes in hun oren hebben en verschillende oorbellen in hun collectie hebben. De prijs van oorbellen kan enorm verschillen. Zo heb je oorbellen van wel duizenden euro’s, maar er zijn ook oorbellen te koop die maar een paar cent kosten. Hierdoor zijn er oorbellen voor iedereen. Wat op het gebied van oorbellen de nieuwste trend is, is het combineren van verschillende oorbellen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan lange oorbellen die versierd zijn met mooie steentjes, met daarnaast kleinere oorbellen, zoals knopjes. Een andere trend is : groot! De grote oorringen zijn namelijk weer helemaal terug van weggeweest. Deze grote oorbellen geven je outfit zeker een boost.

Zilveren en gouden kettingen, armbanden, oorbellen: combineren mag!
De algemene trend voor de komende tijd is dus voor alle typen sieraden gelijk! Combineer er op los en je outfit krijg een leuke boost!

Copyright © 2022 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

GSV’63 gaat oliebollen verkopen
GEESTEREN - Op zondag 11 december gaat GSV’63 weer oliebollen verkopen. “Na het succes en de goede smaak van vorige jaren ook dit jaar weer heerlijke......
Lees verder »

Marieke van Laarhoven-Lodeweges uit Ruurlo is als zelfstandig reisadviseur aangesloten bij reisbureauketen The Travel Club
RUURLO - Een vakantie boeken bij Marieke staat voor onbezorgd op reis gaan. Want als persoonlijke reisadviseur regelt de Ruurlose de vakantiereis van......
Lees verder »

Schuurman BZC thuis onderuit tegen JAWS Amsterdam
BORCULO - In zwembad ‘t Timpke heeft Schuurman BZC het in de waterpolo eerstedivisie af moeten leggen tegen het hoger geklasseerde JAWS Amsterdam. Na ......
Lees verder »

Repair Café Berkelland spaart vaak uw portemonnee en het milieu
BORCULO - Waarom een defect apparaat of botte gereedschappen meteen afdanken als deze nog gemakkelijk een tweede leven aan kunnen? Het spaart vaak uw ......
Lees verder »

Lessons & Carols wordt een traditie in de Dorpskerk Ruurlo
RUURLO - Op zondagavond 11 december is er weer een uitvoering van Lessons & Carols, met liederen en lezingen in de sfeer van Kerst. Er is inmidde......
Lees verder »

Huisartsenposten Gelderland redelijk goed bereikbaar
BERKELLAND  - Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Gelderland gemiddeld 8 minuten wachten tot de dienstdoende hui......
Lees verder »

Kinderen Eibergen en Beltrum kunnen schaatsen
EIBERGEN/BELTRUM - Op maandag 28 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2022 voor de kinderen uit Eibergen en Beltrum. Jaarlij......
Lees verder »

Leo van Leijsen praat over de kerken van het Midden-Oosten in Beltrum
BELTRUM - Onder deze titel zal Leo van Leijsen op dinsdag 17 januari 2023 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum met ons in gesprek g......
Lees verder »

Politieke Avond op 6 december
BERKELLAND - Op dinsdag 6 december is de volgende Politieke Avond in het gemeentehuis in Borculo. Tijdens een Politieke Avond worden er eerst politie......
Lees verder »

Twee militaire oefeningen in Berkelland van 5 t/m 9 december
BERKELLAND - Het ministerie van Defensie houdt begin december 2 militaire oefeningen: op 5 december in de omgeving van Geesteren. Er doen 45 militair......
Lees verder »

Midwinterhoornblazers op Schapenmeer
REGIO - “Het duister moet gaan want het licht komt eraan”. Midwinterhoornblazers van d'Olde Roop uit Zelhem zijn zondag 18 december te zien en te hor......
Lees verder »

Vrouw gewond na aanrijding in Eibergen
EIBERGEN - De hulpdiensten zijn woensdagmiddag rond 14.30 uur uitgerukt naar de Haaksbergseweg in Eibergen. Een automobilist was daar in botsing geko......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

Fratsen wat een gedoo
NEEDE - De prieze van gas en stroom riest de panne oet. Wat leu kunt `t neet mear betalen allemoale,wat een nare toestand. Noe krieg ie allerlei tips......
Lees verder »

Fratsen kamelen
NEEDE - Dreuge,dreuge,dreuge op `t moment dat ik dit schrief heb wij net oetgerekend onder de jammarkt een buitje ehad. Was nog ens neet zovulle en zo......
Lees verder »

Fratsen op kop
NEEDE - Op mien bienoa dagelijkse tochtje van Nee noar Beltrum zoog ik van de een op de andere dag inens allemoale vlaggen op kop hangen. Bie de ears......
Lees verder »

NUB TV

Borculo en Geesteren in het teken van traditionele slipjacht


BORCULO/GEESTEREN – De jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging (KNJV) en de Hamelandse Ruiters in Borculo en Geesteren vond zaterdag voor de 47e keer plaats. Amazone Floor van Roon heeft met meer dan honderd jachten door het hele land meegereden en komt, net als andere deelnemers en vele bezoekers, graag naar de Achterhoek voor de slipjacht.

“Het is supermooi om in deze streek, in deze regio te rijden”, aldus Van Roon. “Mensen zijn hier heel vriendelijk en vinden het naar mijn weten ook leuk dat we er zijn. Dus dit is zeker een omgeving waar we graag komen.” Dat deelnemers graag naar Berkelland komen blijkt uit cijfers van de KNJV. “Als je kijkt naar de ongeveer vijftig jachten die ze jaarlijks organiseren, dan zitten wij in de top vijf qua deelnemers. Dat geeft wel aan dat ze graag hier naartoe komen”, laat Jan Markink van de Hamelandse Ruiters weten. Ook bezoekers weten de slipjacht te vinden: “We kunnen altijd rekenen op heel veel belangstelling. We kondigen het altijd aan en dan komen er veel mensen naar kijken.”

Tijdens de slipjacht jagen de veertig deelnemers niet op een prooi, maar volgen ze een kunstmatig vossenspoor door het landschap. “Met een slipjacht trekken we een spoor dat ruikt naar vos en dan volgen een stel honden het spoor”, beschrijft Van Roon. “Dan zijn er drie ruiters die de honden begeleiden en wij als ruiters gaan er met de paarden achteraan.” De ruiters rijden vervolgens door de veelzijdige natuur in Borculo en Geesteren. “Dat gaat dan over de weilanden, de landerijen en door de bossen”, vertelt Markink. “Maar ook door sloten bijvoorbeeld, dat is het mooie ervan.”

Waardevolle traditie
Voor de amazones is de traditie erg waardevol. “Ik vind het vooral heel leuk dat je het met een grote groep van vaak dezelfde mensen doet”, vertelt amazone Mathilde de Rooij, die vaak samen met haar ouders een slipjacht rijdt. “En er zit geen wedstrijdelement in, dat maakt het gemoedelijk.” Van Roon rijdt twee keer per week mee met een jacht: “Dan kom je op leuke plekken van Nederland en mooie stukken natuur waar je anders niet zou komen.”

Traditie in ere houden
Ook Markink hoopt dat de traditie, die in Borculo en Geesteren bijna vijftig jaar bestaat, nog lang blijft bestaan. “Het is een traditie die in ere moet worden gehouden”, vindt de organisator. “Bij de start zie je zogenaamde sonneurs, die blazen de jacht aan en aan het einde van de jacht blazen ze het weer af.”

Door REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »