Kinderen uit Beltrum leggen het VVN praktisch Verkeersexamen af


GROENLO/BELTRUM – Afgelopen vrijdag hebben enkele ouders van basisscholen uit Groenlo en Beltrum, samen met VVN Oost Gelre, het VVN praktisch Verkeersexamen in Groenlo georganiseerd. Het examen werd afgenomen op 7 scholen uit Groenlo en Beltrum. In totaal deden 176 leerlingen mee. De start vond plaats op de parkeerplaats van Sportpark Den Elshof. Burgemeester Annette Bronsvoort van de Gemeente Oost-Gelre heeft het officiële startsein gegeven. Aan het einde van de dag was de conclusie dat iedereen succesvol het examen heeft afgelegd.

Kinderen kwetsbaar in verkeer
In 2020 kwamen er in Nederland 7 kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar om door een ongeval in het verkeer. Daarnaast raken er jaarlijks ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15 jarigen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers.

Laten zien wat je kunt
De ouders en leerkrachten werken er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het VVN praktisch Verkeersexamen. Kinderen die eerder geslaagd zijn voor het schriftelijk Verkeersexamen, hebben nu in praktijk laten zien wat zij hebben geleerd. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet over ruim 5 km en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens dit examen beoordelen diverse controleposten de kinderen op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.

Fietscontrole
Kinderen mogen alleen aan het VVN praktisch Verkeersexamen deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen over een veilige fiets beschikken, was voorafgaand aan het VVN praktisch Verkeersexamen een fietskeuring.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven