Nationale Veteranendag & Berkellandse Veteranendag


BERKELLAND – Juni is de maand van de jaarlijkse Nationale Veteranendag. Die valt dit jaar op zaterdag 26 juni. Helaas zullen door de huidige maatregelen de fysieke evenementen niet doorgaan. We vieren de Nationale Veteranendag dan ook ‘Thuis voor de Buis’. (NPO2 live uitzending van 12:35-14:00uur) Omroep Max zal zondag 04juli om 18:10 uur op NPO1 het programma ‘Ode aan onze Veteranen’ uitzenden. 
Traditioneel organiseert het Platform Veteranen Berkelland de gemeentelijke Veteranendag in de week daaraan voorafgaand. Voor de Berkellandse Veteranen betekent dat, dat de feestelijke bijeenkomst op de kazerne “Kamp Holterhoek” in juni niet doorgaat. Het bestuur van het Platform Veteranen Berkelland denkt na over een alternatieve datum later in het jaar. Voorwaarde is dat we het dan wel zonder beperkingen moeten kunnen doen. Enigszins vergelijkbaar hiermee is de herstart van ons veteranencafé bij HCR Prinsen in Haarlo. Pas na een vergaande verruiming van de voorwaarden voor de opening van de horeca zullen we hiertoe besluiten.

Jaarlijks wordt ook de Nationale Taptoe gehouden. Deze vond in de afgelopen jaren plaats in de Ahoy Hal in Rotterdam. Dit jaar heeft de Stichting Nationale Taptoe besloten om een speciale ‘outdoor’ Taptoe te houden in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. De veteranenvoorstelling met voorafgaande ontvangst zal twee keer plaatsvinden en wel op: maandag 23 augustus en dinsdag 24 augustus. Houdt u er wel rekening mee dat alle activiteiten buiten zijn en dat er per voorstelling slechts 1.200 bezoekers worden toegelaten. Bij voldoende belangstelling wil het Platform Veteranen Berkelland, net als in voorgaande jaren, een busreis organiseren. Het plan is om voorafgaand aan het concert een bezoek aan het museum te brengen. We zullen proberen de kaarten als groep te bestellen. Veteranen worden verzocht hun voorkeur kenbaar te maken bij de voorzitter van het Platform dhr. Mans Koster via: [email protected]  of 0545 291338. Per post kan ook: M. Koster, Holtplas 18, 7161 ER Neede.

Meer informatie: https://nationaletaptoe.nl/informatie-voor-veteranen/

Film: Veteranen dag 2015

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven