Onbeperkt genieten bij de leukste Tante van Eibergen

 

EIBERGEN – In hartje Eibergen is zaterdag 5 juni Tante Truus feestelijk geopend. In deze gezellige lunchroom, onderdeel van Estinea, werken mensen met een verstandelijke beperking die er hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Burgemeester Joost van Oostrum onthulde samen met hen de naamborden en knipte een lang rood lint door dat dwars door alle ruimtes van het monumentale pand was gespannen. Bezoekers kunnen bij Tante Truus onbeperkt genieten van de lekkerste koffie en thee met huisgemaakte brownies en taart. Ook kan alles van de kaart ‘to go’ worden besteld. De medewerkers van de lunchroom bakken zelf al het lekkers dat zij serveren. Waar nodig worden zij hierin ondersteund door begeleiders en vrijwilligers van Estinea.

Meedoen
Burgemeester Joost van Oostrum: “Een initiatief zoals Tante Truus is belangrijk omdat het een bewijs is dat iedereen in de samenleving kan meedoen. Het is ook zo waardevol dat mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten, juist midden in de samenleving. Daarbij sluit Tante Truus met haar nieuwe lunchroom heel mooi aan op het prachtige, nieuwe centrum van Eibergen!”

Metamorfose
In het monumentale pand van Tante Truus aan de Nieuwstraat zat voorheen de TopArt winkel van Estinea, met daarin een kleine theeschenkerij. Het gebouw is onlangs omgebouwd tot een  volwaardige lunchroom om de medewerkers de kans te bieden zich op dit vlak verder te ontwikkelen. De winkel met cadeauartikelen die gemaakt zijn door cliënten die bij Estinea werken, is nu in de lunchroom geïntegreerd.

Historie
De naam Tante Truus verwijst naar een van de eerste bewoners van het monumentale pand waarin de lunchroom zit. Het gebouw uit circa 1902 was vroeger een Saksische boerderij met woonhuis. Tante Truus is van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

Estinea

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven