Taalhuizen in Berkelland


BERKELLAND – Het Taalhuis is er voor iedereen die moeite heeft met lezen of schrijven. Het Taalhuis helpt volwassenen met verschillende vaardigheden, zoals lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. In Berkelland zitten er Taalhuizen in alle bibliotheken (Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo). De hulp van het Taalhuis is gratis. Mensen die moeite hebben met taal vinden dit soms moeilijk om toe te geven. Dit zijn veel meer mensen dan je wellicht denkt. In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met taal. Meer dan de helft van deze mensen is in Nederland geboren.

Kent of bent u iemand die taal of de digitale wereld lastig vindt? Meld u dan bij het Taalhuis en zij helpen u verder te ontwikkelen! Het Taalhuis is er ook voor mensen die gewoon een extra zetje nodig hebben, of waarbij een klein deel niet zo goed lukt. Als u zich aanmeldt krijgt u eerst een gesprek met de Taalhuisdocent. Samen met haar bespreekt u wat u precies wilt leren en wat uw doelen zijn. Aan de hand daarvan kijkt de docent welk aanbod daar het beste bij past. Er zijn verschillende opties, zoals klassikale lessen, taalcoaching of groepsbijeenkomsten. U kunt 1 van deze opties volgen, maar het kan ook voorkomen dat u de verschillende opties combineert.

Klassikale lessen
Klassikale lessen vinden wekelijks plaats bij ROC in Doetinchem of Winterswijk.

Taalcoaching
Bij taalcoaching wordt u wekelijks begeleid door een getrainde vrijwilliger en de taaldocent ondersteunt waar nodig. De coaching vindt plaats in de bibliotheek, op een tijdstip dat jullie beide het beste past. De coaching is maatwerk: er wordt gekeken naar uw leerbehoefte.

Groepsbijeenkomsten
Tijdens groepsbijeenkomsten ga je als groep aan de slag om het Nederlands te oefenen, de focus ligt op de spreekvaardigheid. De bijeenkomsten vinden plaats in Praathuizen of Taalcafés, die door de bibliotheek of andere organisaties worden aangeboden.

Interesse of meer informatie
Heeft u je interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via [email protected] of bel naar 088-0062929.

Foto: Archief november 2019

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven