Toch een schoolreisje voor Eibergse jeugd

EIBERGEN – In Eibergen heeft basisschool De Schakel een manier gevonden om het schoolreisje toch door te laten gaan. Waar veel scholen een streep zetten door het uitje, kunnen de Eibergse leerlingen een stuk dichterbij dan normaal alsnog terecht in het Hof van Eckberge. Volgens Ronald Lantink, één van de organiserende ouders, was het nog heel wat werk om het schoolreisje voor elkaar te krijgen. De school gaat met acht klassen en dat betekende overeenstemming bereiken met alle leerkrachten, de ouderraad én de schoolreiscommissie. “Dat had wel wat voeten in de aarde”, zegt Lantink tegenover Omroep Gelderland. “Maar ouders staan er nu wel meer voor open, merken we.” Het was bij het plannen van het uitje afwachten in hoeverre de coronaregels versoepeld zouden worden. “Als alternatief hadden we daarom de plaatselijke voetbalvereniging om op terug te kunnen vallen”, legt de organisator uit. “Mochten de versoepelingen teruggedraaid worden en Hof van Eckberge toch niet open zijn.” De jeugd kan zich bij het Hof van Eckberge uitleven in het grote belevingspark met verschillende binnen- en buitenspeeltuinen.

Bij lang niet alle scholen is er animo om een reisje of een schoolkamp te organiseren. Volgens Rob van Ooijen van de Algemene Vereniging van Schoolleiders kiest het merendeel er zelfs voor om niet te gaan: “Het is natuurlijk heel jammer dat het niet door kan gaan. Maar vanuit het OMT wordt nog steeds geadviseerd om niet te gaan, om het aantal reisbewegingen te beperken. De meeste scholen houden zich daar dus aan, denken wij.”

Dicht bij huis
De Schakel heeft ervoor gekozen dit jaar dichtbij huis te blijven vanwege de maatregelen. Dat betekent dus geen schoolbus, maar ouders die hun kroost zelf afzetten bij het Belevingspark in Eibergen. “We wilden de kinderen dit niet ook nog ontnemen in dit uitjesloos coronajaar”, laat Lantink weten.

Foto: Omroep Gelderland

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven