Wat voor telefoon abonnement past het beste bij jou?


ACHTERHOEK – De mobiele telefoon is anno 2021 natuurlijk niet meer uit de maatschappij weg te denken. Bijna 100% van de Nederlanders heeft inmiddels een mobiele telefoon en het bezit hiervan kan dan ook als vanzelfsprekend worden gezien. Om de mobiele telefoon optimaal te kunnen gebruiken dien je deze te ‘activeren’ middels de plaatsing van een simkaart in het toestel. De simkaart bevat een bepaalde betaalde dienst waardoor de telefoon optimaal gebruikt kan worden. De meest voorkomende betaalvormen voor deze simkaarten zijn middels sim only abonnementen of abonnementen mét toestel. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende tussen beiden en waarom jij juist voor de een, of voor de ander moet kiezen!

Sim only abonnementen
In een sim only abonnement wordt er, zoals de naam het misschien al doet vermoeden, enkel voor de dienst op de simkaart betaald. Bij het sim only abonnement dien je dus zelf een toestel aan te schaffen en de simkaart met daarop het sim only abonnement hierin te plaatsen. Het sim only abonnement is op maandbasis stukken lager dan het abonnement met toestel. Dit komt omdat het toestel niet afbetaald dient te worden en dit wordt dus ook niet doorgerekend in het maandbedrag. Een enorm voordeel van een sim only abonnement is dat je hierin geen lening aangaat. Je abonnement wordt dus niet BKR geregistreerd. Daarnaast zijn er vaak mooie sim only aanbiedingen te verkrijgen. Er wordt namelijk enkel voor een dienst betaald en hier zijn door providers makkelijker kortingen op te bieden dan op daadwerkelijke toestellen!

Toestel met abonnement
Als je kiest voor een toestel met abonnement dan betaal je gedurende de looptijd van het abonnement het toestel af. Je kunt door deze abonnementsvorm erg makkelijk de beschikking krijgen over dure toestellen. Waar je in een sim only abonnementsvorm het toestel in één keer dient te kopen, betaal je het toestel in deze abonnementsvorm over één of twee jaar verspreid af. Als het toestel dus 1000 euro kost, dan kost het toestel je in een 24 maanden abonnement zo’n 40 euro per maand. Dit is voor veel mensen stukken beter te behappen dan wanneer de 1000 euro in één keer betaald dient te worden.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven